FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Olomouc 2:1
Menu Mehr x x

24. Spieltag, Samstag 30.3.2013, 13:00, Umt. Doubí
Liberec Liberec
2:1
(0:1)
OlomoucOlomouc
Liberec: Zoul – Coufal, Sackey, Patka, Janec – Krystan, Bouška (72. Trnka) – Kmoníček, Dydowicz (87. Ondráček), Leibl (72. Řehák) – Komenda (42. Drobílek).
Olomouc: Blaha – Vavřík, Svozil, Koutný, Sukup – Ševčík, Habusta, Houska, Javurek – Rolinc (72. Schmidt), Plšek (66. Zahradníček).
Branky: 77. Dydowicz, 86. Kmoníček – 31. Rolinc. ŽK: Janec. Rozhodčí: Machálek – Vysloužil, Martínek.

Report

Mladí fotbalisté Olomouce vstoupili do utkání hodně aktivně a nikdo by se nemohl divit, kdyby po patnácti minutách Sigma vedla již o dva góly. Plšek měl v deváté a ve dvanácté minutě dvě velké příležitosti ke skórování. V obou případech se ale vyznamenal liberecký brankář Zoul, který předvedl pohotové zásahy.

V jednatřicáté minutě se ale hosté konečně dočkali. Standardní situace jednoho z Moravanů doputovala až na zadní tyč, od které se balon odrazil přímo k volnému Jakubu Rolincovi, který už měl jednoduchou práci dopravit balon do poloprázdné branky – 0:1. Severočeši v první pětačtyřicetiminutovce jen marně hledali skuliny v obranné řadě Sigmy. Ta působila v první půli hodně neprostupně a tak si Hanáci odnesli do šaten jednobrankové vedení.

Hosté vstoupili i do druhé poločasu aktivně a hned v jeho začátku zahrozili. Dvě minuty po změně stran nebezpečně vystřelil Plšek, který znovu pohořel na výborně chytajícím libereckém gólmanovi. Druhá branka Hanáků stále nepřicházela a tak se do jejich hry začala vkrádat nepřesnost a nervozita. Důležitý moment pro Liberecké mladíky přišel v sedmdesáté sedmé minutě. Kmoníček elegantně obešel dva bránící beky, přihrál volnému Řehákovi, který ještě vylepšil pozici pro Daniela Dydowicze. Ten si poradil s dotírajícím obránce a následně zakončil přesně do středu branky – 1:1.

Domácí vyrovnávací branka pochopitelně nakopla a povzbudila. Velkolepý obrat byl nakonec dokonán čtyři minuty před koncem řádné hrací doby. Filip Kmoníček dostal ideální balon za obranu Olomouce a z pravé strany na nic čekající prostřelil gólmana Blahu a dal tak podobu konečnému výsledku – 2:1. Naše juniorka si tak konečně po dlouhé tří a půlměsíční odmlce připsala všechny tři body a posunula se tabulkou výše.

Ausbilder

Jiří Chytrý (FC Slovan Liberec): "Předvedli jsme maximum, které se předvést dalo a nakonec to na tři body stačilo. Dnes nás hlavně podržel gólman Zoul, který chytal výborně a díky němu jsme zůstali ve hře a na dostřel soupeři. V závěru se nám utkání podařilo otočit, čehož si velmi cením. Dokázali jsme si opět, že dokážeme hrát s kvalitními týmy."

Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
SMC Pytloun
Medienpartner
Rengl Hitrádio Contact