FC Slovan Liberec | Spielbericht: Jablonec - Liberec 0:2
Menu Mehr x x

TC, Samstag 21.1.2006
Jablonec Jablonec
0:2
(0:0)
LiberecLiberec
Jablonec: Špit - Jindříšek, Dosoudil, Hrotek, Pončák - Weber, Hušek, Klapka, Baranek - Smíšek, Lafata.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Papoušek (77. Hamouz), Abrahám (83. Matula), Hochmeister, Pudil - Dort (79. Radzinevičius), Pospěch (62. Holenda).
Branky: 50. Zápotočný, 65. Košťál.

Report

První šanci zápasu měli naši hráči, v 5. minutě po kombinační akci středem hřiště se ke střele dostal Abrahám, jeho pohotový pokus ale Špit vytáhl na roh. Na Papouškův roh vyskočil Zápotočný a jeho hlavičku vyrazil reflexivně Špit.

V 8. minutě kopali roh i jablonečtí, Hrotkově hlavičce ale chyběla přesnost. Z protiútoku utekl po pravé straně Dort, prokličkoval se až do vápna a zpětnou přihrávkou našel Pospěcha. Jeho střela šla ale těsně nad.

V 15. minutě vyzkoušel pozornost Špita Pudil, jeho skákavá rána nadělala jabloneckému strážci branky velké problémy a domácí byli rádi za roh. Ten rozehrál opět Pudil a do odraženého balonu se opřel Dort. Jeho ránu Špit nadvakrát zlikvidoval. V 19. minutě vyprášil Špitovy rukavice Hochmeister a o minutu později mířil vedle Pospěch.

Jablonečtí se z našeho ofenzivního sevření dostávají sporadicky. Ve 22. minutě střílel Dort, ale v klíčové chvíli mu podklouzla noha a střela šla do středu branky. Ve 25. minutě kopal Papoušek dva rohy za sebou, domácí se ale ubránili. Ve 29. minutě kopal standardku Weber, jeho čechraný balo prošel až k Čechovi, který se ale překvapit nenechal.

Ve 32. minutě vyšlo domácím přečíslení, vše ale vyřešili Janů s Košťálem. Našemu týmu skvěle sedl protiútok. Pospěch si naběhl za obranu na kolmou přihrávku, Špit ale včas zmenšil střelecký úhel a Pospěchův pokus vyrazil. Ve 34. minutě předvedl dobrou kombinaci Jablonec, Klapkův pokus ale mířil vedle. Ve 39. minutě centroval z levé strany Weber, Smíšek ale balon hlavou jen lehce tečoval do zámezí.

V závěru poločasu jablonečtí hru vyrovnali, paradoxně ale mohli inkasovat. Nejdříve ale prošel Weberův centr vápnem a skončil vedle tyče. V zápětí centroval po našem brejku do vápna Dort, Pospěch na malém vápně střílel z voleje, balon mu ale nesedl a trefil jen Špita. Poločas tak skončil bez branek.

Do druhé půle jsme nastoupili ve stejné sestavě. V 50. minutě byl faulován Papoušek, ke standardce se postavil Zápotočný a ze 25 metrů obstřelil zeď i Špita, balon zaplul přesně k tyči - 0:1. V 56. minutě mohlo být vyrovnáno, Čech si šel pro centr ale balon těsně před ním přizvedl Šinglár. Do šance se tak dostal Baranek, branku ale přestřelil. Z protiútoku střílel těsně vedle Hochmeister. V 60. minutě se individuálně prosadil Papoušek, svou akci zakončil střelou ze 23 metrů, balon z jeho levačky těsně minul šibenici.

V 65. minutě byl faulován Holenda, standardku šel kopat Papoušek. Jeho střílený centr na bližší tyč tečoval těsně před Špitem Košťál - 0:2. V 73. minutě jsme Jablonec zatlačili před vápno, nejdříve centroval Janů a Dortovu hlavičku vyrazil skvělým zákrokem Špit na roh. Poté Papoušek hledal na zadní tyči Abraháma, těsně před ním ale domácí odvrátili na roh. V 82. minutě po dlouhé době zahrozil Jablonec. Lafata tečoval balon těsně před vyběhnuvším Čechem, náš brankář se ale překvapit nenechal. Závěr zápasu se už odehrál ve středu hřiště a na výsledku se nic nezměnilo.

Ausbilder

Vítězslav Lavička (Liberec): Kluci trénují velmi dobře, tento zápas odehrála skupina hráčů, která má k základní sestavě blíž. Jsme přesvědčený, že je dnešní hra pozitivně motivuje k další práci. Po všech stránkách jsem spokojen. Věřím, že průběh hry i výsledek bude dobrý pro psychiku týmu.

Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Realmont Knorr-Bremse
Medienpartner
Hitrádio Contact Liberecká drbna