FC Slovan Liberec | Spielbericht: Olomouc - Liberec 3:0
Menu Mehr x x

7. Spieltag, Sonntag 16.9.2012, 17:15
Olomouc Olomouc
3:0
(1:0)
LiberecLiberec
Olomouc: Blaha – Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek – Pospíšil, Hořava, Ordoš – Petr (76. Schulmeister), Doležal (82. Klesnil), Hubník (84. Navrátil)
Liberec: Bičík - Liulka, Kelić, Karišik, Souza - Hadaščok (55. Blažek), Vácha, Janů, Bosančić - Štajner (60. Morozenko), Rabušic (81. Musiol)
Branky: 18. Pospíšil, 62. Ordoš, 80. Doležal ŽK: 42. Liulka, 45. Janů, 63. Blažek ČK: Rozhodčí: Královec - Wilczek, Slyško
Publikum: 5285

Report

Trenér Jaroslav Šilhavý připravil pro domácí šok, když do základní sestavy postavil Jiřího Štajnera. Za vykartovaného Fleišmana na levé straně obrany zaskočil Souza, levou stranu zálohy.

V první pohlednější akci měl prsty zázračně uzdravený Štajner. Jeho kolmice našla přesně Hadaščok, ten ale o míč přišel. Pak přišla riskantní malá domů Karišika, která zkomplikovala život našemu brankáři. Vše dobře dopadlo, stejně jako o chvíli později, kdy Karišikovi odskočil míč k napadajícímu Ordošovi.

V 10. minutě vymyslel Rabušic parádní přihrávku na Váchu, ten ale v ideální pozici před vápnem moment pro střelu prováhal.

V 18. minutě fauloval před vápnem Hadaščok domácího vepřeka. ROzhodčí nařídil přímý kop, který si postavil Pospíšil a technickou střelou nedal našemu brankáři nejmenší šanci - 1:0.

Naši hráči se snažili soupeře překonat rychlou kombinací, ale ve chvíli, kdy to vypadalo na nějaký náš nadějný brejk, přišel ostrý zákrok domácích, který akci takticky přerušil hned v úvodu. Na vlastí kůži to pocítil jak Vácha tak o chvíli později Štajner. K nadějné akci se dostal ve 26. minutě Rabušic. Jeho tečovaná střela ale branku neohrozila.

Ve 30. minutě přišla doposud nejhezčí akce našeho týmu. Hadaščok vybojoval míč, ten se přes Váchu dostal ke Štajnerovi. Náš špílmachr vykouzlil kolmici na Rabušice, na kterého se ale vrhli dva obránci. Rabušic ještě v leže zabojoval a posunul míč na Hadaščoka, který v obtížné pozici střílel mimo.

Ve 34. minutě střílel jedovatě Hubník, Bičík byl ale u tyče včas. Následný roh skončil hlavičkou mimo naší branku.V závěru poločasu byly šance na obou stranách. Obrany ale změnu skóre nedopustily. Do kabin šla lépe naladěná Sigma.

Úvod druhé půle vyzněl "na body" pro náš tým. Naši hráči převzali iniciativu, lépe kombinovali a usadili se před vápnem soupeře. Tam ale naše aktivita končila. Sigma své pokutové území bránila pozorně a důrazně. Několik nadějných kombinací našeho týmu ztroskotalo na finální přihrávce. Do pořádného zakončení se až v 57. minutě dostal střídající Blažek. Vácha na pravé straně uvolnil Liulku, ten z první poslal za obranu Blažka jehož pohotová rána šla ale těsně nad.

Sigma se poprvé ve druhé půli probrala v 58. minutě. A bylo to opět po standardce, a opět nebezpečné. Rohový kop ale ohrožením naší branky neskončil. To v 62. minutě bylo hůř. Ordoš, který se dosud prezentoval jen surovými fauly, šel sám do třech našich hráčů, balón se k němu šťastně odrážel tak dlouho, až se sám zjevil před Bičíkem. Skluzu Karišika se Ordoš šikovně vyhnul a střelou o tyč přidal druhý gól do naší sítě - 2:0.

Našemu týmu nic nevycházelo, Sigmě se naopak dařilo. Tato věta vystihuje dění na hřišti. V 69. minutě to potvrdil Vácha. Jeho přímý kop těsně minul tyč Blahovy branky. V 74. minutě poslal Morozenko kolmici mezi stopery na Rabušice, ten se dostal za obranu a střelou z první zkoušel překvapit Blahu. Ten jeho střelu ale vyrazil. O minutu později podtrhl naší smůlu Morozenko, který po rohovém kopu tvrdou ranou napálil břevno, následná hlavička Souzy se mezi tyče nevešla.

V 78. minutě uvolnil Vácha Rabušice, jeho střele chyběly centimetry. Sigma naopak vytěžila z minima maximum. V 80. minutě bylo dílo zkázy dokonáno, rychlý brejk domácích zakončil skluzem Doležal - 3:0.

V 82. minutě se do dobré pozice dostal Souza, místo střely v dobré pozici ale volil nahrávku, kterou domácí obránci vyřešili. O tři minuty později se hezkou individuální akci blýskl Morozenko. Přešel přes tři hráče, ale brankář byl připraven. Ani nadějná akce Blažka zakončením neskončila. Náš tým dostal lekci z produktivity.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY La Piazza
Medienpartner
Náš region Hitrádio Contact