FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Teplice 3:1
Menu Mehr x x

28. Spieltag, Dienstag 21.5.2013, 20:15, U Nisy
Liberec Liberec
3:1
(1:0)
TepliceTeplice
Liberec: Kovář - Coufal, Kováč, Kelič, Frýdek - Šural, Rybalka (87. Karišik), Pavelka, Delarge - Štajner (59. Hušek), Rabušic
Teplice: Grigar - Vondrášek, Kaufman, Jablonský, Rosa - Litsingi, Matula, Čajič (41. Vůch), Vachoušek, Podaný - Mahmutovič (81. Kerič)
Branky: 28. Kelič, 66. Pavelka, 80. Rabušic - 73. Podaný, ŽK: 0:2 (Litsingi, Mahmutovič), ČK: 0:0, Rozhodčí: Ardeleánu - Filípek, Vysloužil
Publikum: 4514

Report

Při zranění Fleišmana a vykartovaného Kušníra dali trenéři na krajích obrany znovu příležitost Frýdkovi s Coufalem. Stejně jako v předchozím zápase pak tito hráči kombinovali po stranách se Šuralem a Delargem.

Slovan začal úvod utkání vlažně a do koncovky se tak dostávali převážně hosté. Dvě střely Vachouška však Kovář neměl problém zlikvidovat. První vážnější situace tak přišla až ve 23. minutě. Naši hráči propadli ve středu hřiště a z levé strany se hnal do vápna osamocený Podaný. Kovář včasným vyběhnutím zmenšil úhel a hostující záložník míč naštěstí napálil pouze do reklamních panelů za brankou. Slovan se ne a ne prosadit, a tak se forma z posledních měsíců přenesla až do 28. minuty, kdy se po Rybalkově rohu trefil hlavou Kelič a poslal tak Liberec do vedení - 1:0. O dalších šest minut později mohlo být ještě lépe. Rabušic však z úhlu Grigara neprostřelil. Zbytek prvního poločasu se již odehrál pouze ve středu hřiště. Do kabin tak šli naši hráči za jednobrankového vedení.

Do druhé půle vlétly oba týmy aktivněji a začaly se tak rodit šance. Nejprve hlavičkujícího Rosu vychytal Kovář, aby na druhé straně zahrozil Šural, jehož tvrdá střela šla těsně nad branku. Stejně se v 53. minutě dařilo i Pavelkovi. O další 4 minuty později přišla další příležitost Slovanu. Delarge dostal míč na pravé straně do běhu, zpětnou přihrávkou našel na přední tyči Šurala, jehož nečekanou střelu Grigar špičkami prstů vyrazil do bezpečí. Pojišťovací gól tak přišel až v 66. minutě, Rabušic nejprve nabil Šuralovi, jehož střelu hosté zblokovali přímo na nohu Pavelky, který tak z dorážky nedal Grigarovi šanci - 2:0. Hosté však neskládali zbraně a ihned poté si vypracovali šanci Mahmutoviče. Tváří v tvář Kovářovi ale hostující střelec selhal. V 73. minutě nakonec Teplice přeci jen snížily. Podaného tvrdá střela z úhlu se odrazila do sítě od vzdálenější tyče naší branky - 2:1. Slovan se poté zaměřil na otupení teplického tlaku a v 80. minutě se dočkal druhé pojistky. Hostující stoper promáchl míč, Rabušic jeho zaváhání využil a sprintoval osamocen na Grigara. Své sólo posléze těsně před gólmanem zakončil profesorským dloubáčkem - 3:1. V závěru utkání byl ještě k neudržení Delarge. Jeho dva tvrdé pokusy z levé strany se však mezi tři tyče nevešly. Slovan tak získal povinné tři body a upevnil si třetí příčku v tabulce Gambrinus ligy.

Ausbilder

Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): Bylo to velmi těžké utkání, v němž bylo vidět, že obě mužstva hrají o hodně. Teplice vstoupily do utkání lépe, na začátku měly dvě možnosti, ale naštěstí je neproměnily. Poté jsme se dostali po standardce do vedení, ale do té doby byly Teplice aktivnější. Ve druhém poločase, kdy jsme přidali druhý gól už to vypadalo, že náskok udržíme, ale Teplice snížily a závěr zdramatizovaly. Definitivně nás uklidnila až třetí branka.

Zdeněk Ščasný (FK Teplice): V prvním poločase nám chybělo více důrazu. Šance jsme si vypracovat dokázali, ale bohužel Mahmutovič či Podaný je neproměnili. Myslím si, že jsme s Libercem odehráli vyrovnanou partii, ale bohužel, k bodům to nevedlo. Nicméně máme před sebou ještě dvě kola, v nichž budeme chtít bodovat.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Crytur AGRO CS a.s.
Medienpartner
Hattrick Český rozhlas Liberec