FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Teplice 2:1
Menu Mehr x x

Tipsport liga, Samstag 12.1.2013, 11:00
Liberec Liberec
2:1
(0:0)
TepliceTeplice
Liberec: Kovář - Coufal, Kováč (60.Kelić), Pimpara (81.Karišik), Janec - Kušnír (46.Mustafa), Hušek (46.Pavelka), Obročník, Tomášek (46.Frýdek) - Delarge (46.Hadaščok), Karaš (73.Sackey)
Teplice: Grigar - Vondrášek, Kaufman, Matula, Rosa - Vůch (55.Krátký), Jursa (73.Čajič), Ljevakovič, Chovanec (55.Kerić) - Vachoušek, Mahmutovič
Branky: 72.Pimpara, 80.Hadaščok - 57.Mahmutovič ŽK: Rozhodčí: Drábek

Report

Za mrazivého počasí nastoupilo za Slovan hned šest testovaných hráčů. To Teplice až na výjimky vsadily na sestavu, která na podzim nastupovala v lize.

Úvodních 20 minut se odehrálo především ve středu hřiště. Na Teplicích ale přeci jen bylo znát, že mají sehranější kádr. Jejich akce ale dobře zastavovala naše obrana ještě před vápnem.

První velkou šanci měl ve 21. minutě Delarge. Po tečované přihrávce Jance se dostal za obranu, obešel brankáře ale trefil pouze břevno. Ve 26. minutě se dostal do šance Mahmutovič, Kovář ale včas vyběhl a spolu s Pimparou útočníka Teplic zastavili. Pimpara následně dobře zasáhl i při centrovaném míči do našeho vápna, když ve skluzu uklidil nebezpečný míč na roh.

V prvním poločase měly Teplice míč častěji na kopačkách. Slovan měl ale prostřednictví Delarge zase větší šancwe. Ani jednu ze svých tří dobrých příležitostí ale náš útočník nezužitkoval. Poločas tak skončil bez branek.

V úvodu druhé půle pronikl do vápna Coufal, teplická obrana jej faulovala ale podle sudího Drábka ještě před vápnem. Nadějnou standardku rozehrál Frýdek na Pavelku. Očekávané ohrožení branky se ale nekonalo. O dvě minuty později kopaly přímý kop i Teplice. Kovář ale zasahovat také nemusel.

V 57. minutě otevřely Teplice skóre. Prakticky z ničeho dostal náš tým gól. Po sérii nedorozumění a podklouznutí našich hráčů se před Kováře dostal k tečovanému míči Mahmutovič a pohodlně skóroval - 0:1. Po chvíli mohl srovnat hlavou Mustafa, po centru mířil ale vedle.

V 60. minutě kopal lovan další standardku. Frýdkův pokus ale Grigar chytil. V 67. minutě měly Teplice velkou šanci. Kerić vysunul Krátkého, kterého ale vychytal Kovář. V 69. minutě šel do přečíslení Slovan. Coufalova přihrávka ale na nabíhající volné spoluhráče neprošla.

Slovan zvýšil ofenzivní aktivitu a po několikaminutovém tlaku se radoval z vyrovnání. Mustafa vybojoval v 72. minutě zdánlivě ztracený míč, který obránce pouštěl do zámezí. Pimpara se na malém vápně nejlépe zorientoval a vyrovnal 1:1.

V 75. minutě vychytal Kovář v dobré pozici zakončujícího Keriće. O minutu později předvedli naši hráči parádní kombinaci, kterou zakončoval Pavelka. Toho zase parádním zákrokem vychytal Grigar. V 80. minutě šel Slovan do vedení. Po standardní situaci přehlavičkoval Pimpara vyběhnuvšího Grigara a Hadaščok skluzem míč uklidil do sítě - 2:1. Slovanu se podařilo utkání otočit a závěr zápasu měl pod kontrolou.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Kristýna Naše pekárna
Medienpartner
Liberecká drbna eFotbal