FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Jablonec 2:1
Menu Mehr x x

Tipsport liga, Mittwoch 16.1.2013, 11:00, UMT, Praha-Eden
Liberec Liberec
2:1
(0:0)
JablonecJablonec
Liberec: Hauzr - Kelič, Rybalko, Sackey, Kušnír, Hadaščok, Kováč, Janů, Ndiaye (42. Šural), Rabušic, Janec (Karišik, Obročník, Coufal, Pavelka, Frýdek, Fleišman, Szabo)
Jablonec: Špit - Haurdič, Novák, Rossi, Jablonský, Kopic, Loučka, Zoubele, Čížek, Beneš, Vaněk (Kysela, Piták, Štochl, Pázler, Pavlata, Jurča, Fendrich)
Branky: 55. Šural, 78. Szabo - 75. Vaněk

Report

V úvodu severočeského derby byl aktivnější Jablonec a liberecký brankář Hauzr si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. V prvních pěti minutách musel předvést hned dva zákroky, nejprve zmařil šanci Kopicovi a poté si poradil i se střelou Jablonského. Liberečtí dali o sobě vědět v 10. minutě, ovšem nabídnutý rohový kop v gól přetavit nedokázali, a tak málem udeřilo na druhé straně hřiště.

K nebezpečné hlavičce se propracoval Čížek, který zakončil těsně nad břevno Hauzrovy brány. Následně si dobrou střeleckou pozici vytvořil Rabušic, ale jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel. Vzápětí se na hrací ploše srazili Kušnír s Novákem, ale po krátkém lékařském intermezzu pokračovali oba ve hře. Ve 37. minutě se o slovo přihlásil Rybalka, s jehož navštívenkou si Špit i za cenu srážky s Rossim poradil. V závěru první půle přišla nepříjemná chvilka pro Liberec, Ndiaye opustil hřiště na nosítkách a jeho místo zaujal Šural.

Byl to právě liberecký útočník, který po přestávce otevřel skóre tohoto střetnutí. V 55. minutě se chopil míče a nedal Špitovi sebemenší šanci zasáhnout – 1:0. Šural byl při chuti, ale další jeho příležitost včas zastavila jablonecká defenziva. Jablonec nehodil flintu do žita a dočkal se vyrovnání. V 75. minutě zařídil remízový stav Ondřej Vaněk – 1:1. Ovšem nerozhodný výsledek vydržel jen tři minuty.

V 78. minutě převrhl misky vah na stranu Slovanu Lukáš Szabo, který je pod Ještědem na týdenní zkoušce, a možná tímto gólem si řekl o angažmá. Poslední střelecký pokus v zápase zaznamenal Frýdek, jenomže jabloneckého strážce svatyně nepřekonal. Liberec si tak po vítězství 2:1 připisuje tři body a v základní skupině A se vyšvihl na první místo právě před Jablonec.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Pulsklima Ermeg
Medienpartner
Náš region Beat radio