FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Slavia 2:3
Menu Mehr x x

Tipsport liga, Mittwoch 23.1.2013, 12:30
Liberec Liberec
2:3
(2:2)
SlaviaSlavia
Liberec: Hauzr - Kušnír (46.Coufal), Karišik (46.Kelić), Kováč (46.Pimpara), Frýdek - Šural, Hušek (65.Janů), Rybalka (46.Fleišman), Hadaščok - Pavelka - Rabušic
Slavia: Čontofalský - Dostál, Dobrotka, Hubáček, Čonka - Koreš (68.Hrubý), Petrák, Kisel (83.Červenka), Gecov, Zmrhal - Fenin
Branky: 12.Hadaščok, 18.Šural - 39.Kisel (p), 45.Petrák, 88. Červenka Rozhodčí: Vorel

Report

K poslednímu utkání základní skupiny zimní Tipsport ligy nastoupil Slovan proti pražské Slavii. Oba týmy v úvodu nevyužily po jedné šanci. V našem případě to byl nadějný rohový kop Pavelky, který neprotlačil do sítě Kováč. Slavia zase nedotáhla do konce nadějnou šanci, která vznikla nedorozuměním naší defenzivy.

Skóre otevřel ve 12. minutě náš tým. Šural utekl po pravé straně, přesně poslal střílenou přihrávku do malého vápna, kde se prosadil Hadaščok - 1:0. O minutu později měl šanci Kisel, jeho střela z vápna šla ale mimo tyče.

V 17. minutě kopal nepříjemnou standardku Kisel. Hauzr byl u tyče včas. Z protiútoku se zadařilo našemu týmu, a opět po pravé straně. Kušnír si narazil míč, přesně odcentroval na zadní tyč kde byl pohotový Šural - 2:0.

Ve 20. minutě předvedla Slavia povedenou kombinaci, kterou v gólové pozici zakončoval Fenin. Hauzr byl ale připravený a jeho střelu zneškodnil. Ve 23. minutě si Hauzr poradil i se střelou Gecova. Následně předvedl parádní kombinaci Pavelka s Rabušicem. Prvně jmenovaný ale těsně před střelou o míč přišel.

V dalších minutách se hrálo především ve středu hřiště. Náš tým měl ale mírnou převahu. Slavie se do hry dostávalo agresivitou na hranici únosnosti. Nakonec jsme jí ale pomohli sami. Ve 39. minutě zahrál po centru z levé strany zbytečně v našem vápně rukou Rybalko. Kisel si postavil pokutový kop a snížil - 2:1. Ve 43. minutě měl velkou šanci Fenin, branku ale netrefil. Když už to vypadalo, že poločas vyhrajeme tak se na hranici vápna individuálně prosadil Petrák, který obehrál našeho obránce a sám před Hauzrem nezaváhal -2:2.

Do druhé půle Slovan prostřídal. Šural se posunul na podhrotového hráče. A hned ve 47. minutě zahrozil spolu s Rabušicem. Branář Slavie byl ale na místě. Slavie pak nedotáhla dva nadějné brejky. Ohrožení branky tak přinesla až 56. minuta. A opět nesla naše šance rukopis Šurala, který uvolnil Pavelku. Jeho střelu z osmi metrů ale Čontofalský vytěsnil na roh.

V 69. minutě kopal Janů přímý kop, jeho dobrý centr obrana ještě odvrátila, míč do vápna ale vrátil Frýdek. Rabušic na malém vápně hlavičkoval v záklonu a Čontofalský byl na místě. O tři minuty později zabrnkal na nervy spoluhráčů Čontofalský. Udělal kličku Šuralovi, za ním ale ještě nabíhal Pavelka, který byl u míče dřív. Čontofalský ale skluzem zachránil. Hauzr pak musel zasahovt proti hlavičce Hrubého. V 76. minutě se do gólové šance dostal Daniel, zakončit ale nedokázal.

V 77. minutě šel Hauzr ven z branky, soupeř byl u míče dřív a náš brankář fauloval. Kisel si postavil druhý pokutový kop, tentokrát ale branku vysoko přestřelil. Minutu na to štřílel z vápna Hrubý. Hauzr byl připraven.

V 82. minutě trefil po naší rychlé akci z pravé strany Pavelka tyčku! V 85. minutě se opakoval souboj Hauzr Hrubý, i tentokrát byl úspěšnější náš brankář. Chvíli na to byl v našem vápně pořádný závar. Obrana s Hauzrem to ale vyřešila. Ne tak v 88. minutě, kdy Červenka z blízka rozvlnil síť naší branky - gól padl pravděpodobně z ofsajdu, naši hráči ale nedokázali pohlídat nabíhající hráče - 2:3. Slavie tak rozhodla o svém vítězství v naší skupině.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
KB Design Knorr-Bremse
Medienpartner
Náš region Hattrick