FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Lokomotiv Moskva 1:3
Menu Mehr x x

Kypr, Samstag 9.2.2013, 14:30
Liberec Liberec
1:3
(1:1)
Lokomotiv MoskvaLokomotiv Moskva
Liberec: Hauzr - Kušnír (70.Coufal), Kováč, Kelić, Fleišman (70.Janec) - Pavelka, Hušek, Rybalka, Frýdek - Štajner (70.Mustafa), Rabušic (46.Hadaščok)
Lokomotiv Moskva: Guilherme (46.Kreshich) - Yanbaev (46.Shishkin), Lyiszsov, Ďurica, Denisov - Ozdoev - Samedov (46.Maicon), Obinna (46.Torbinsky), Glushakov, Grigoriev (60.Pavljučenko) - N´doye
Branky: 20. Štajner - 9. Samedov, 59. Maicon, 61. Shishkin

Report

Dalším přípravným duelem našeho celku na herním soustředění na Kypru byl zápas proti ruskému FC Lokomotiv Moskva. V tréninkovém centru Alfa začalo za ideálních klimatických podmínek utkání ve 14.30. Trenér Jaroslav Šilhavý neměl pro dnešní utkání k dispozici Šurala a brankáře Bojčuka, kteří mají zdravotní problémy.

Úvod zápasu přinesl několik nesmělých útočných pokusů na obou stranách. Asi nejnebezpečnější situací úvodních minut byl nepříliš povedený Kušnírův centr, který ale obránce Lokomotivu trestuhodně minul a pustil jej za svá záda. Rabušic byl ale minelou soupeře zaskočen a míč rovněž nezasáhl.

V 9. minutě se skóre měnilo. Z branky se ale radoval soupeř. Po Pavelkově faulu kopal Samedov standardku. Jeho ne zrovna povedený centr mohl už na hranici vápna odklidit některý z našich hráčů. Nakonec ale k překvapení všech cent prošel celým naším vápnem chumlem hráčů a zastavil se až v síti - 0:1.

V 19. minutě předvedl Slovan dobrou akci po levé straně, Pavelkova rána se ale mezi tyče těsně nevešla. To o minutu později už měl náš tým důvod k radosti. Rybalka nastartoval akci, Fleišman našel zpětnou přihrávkou přesně Štajnera, který placírkou trefil pravý horní roh branky. Brankář neměl na tuto umístěnou střelu nárok - 1:1.

Ve 23. minutě mohl jít Slovan do vedení. Hezkou akci zakončil Frýdek přesným centrem. Rabušic ale v dobré pozici hlavičkoval jen do brankáře.

V dalších minutách se fotbal až tolik nehrál, především ve středu hřiště se bojovalo o každý metr. Hráčům Lokomotivu navíc trochu pracovali nervy. Nejdříve jeden z nich skluzem sundal Kušníra, za což by krom Kypru všude na světě dostal červenou kartu. Chvíli poté dostal tvrdou ránu loktem Kelić. Oba naši hráči pokračují ve hře.

Ve 43. minutě předvedl Slovan pohlednou akci po levé straně. Frýdkův povedený centr nikdo z našich hráčů nedokázal zasáhnout, k míči se ale na pravé straně dostal Kušnír, jehož centr na přední tyči mohl zužitkovat Rabušic. V gólové šanci ale nechal vyniknout brankáře soupeře, který si pomohl skvělým zákrokem. Z protiútoku bylo horko i před naší brankou, soupeřův útočník ale z levé strany střílel nad branku. V první půli už branka nepadla.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Lokomotiv. Naši hráči se v několika případech na poslední chvíli ubránil. V 56. minutě se ale skóre už měnilo. Lokomotiv měl výhodu rohového kopu, Torbinski našel přesně Maicona, který hlavou vrátil Lokomotivu vedení - 1:2.

V 61. minutě vyšla ruskému týmu rychlá akce po levé straně. V jejím závěru Shishkin prostřelil Hauzra - 1:3.

V následujících minutách dopadla na naši hru ledová sprcha v podobě dvou, v krátkém čase inkasovaných gólů. Ani Lokomotiv ale nepředváděl nic převratného a tak závěrečnou půlhodinu ovládla fotbalová nuda. Až ve 44. minutě jí protrhl Slovan. Bohužel to byla první a také poslední nebezpečná akce našeho týmu ve druhé půli. Zdařilou kombinaci zakončoval hezkou střelou levou nohou Rybalka. Brankář míč vyrazil na roh. po jeho rozehrání jsme před brankářem vytvořili závar, který zakončil střelou Pavelka. Obránci míč ale zblokovali na další roh. Ten Lokomotiv ubránil a rozhodčí ukončil utkání, které Slovan nezvládl.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Realmont Mattoni
Medienpartner
rtm plus Rengl