FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Příbram 2:1
Menu Mehr x x

Generálka, Sonntag 17.2.2013, 16:00
Liberec Liberec
2:1
(1:0)
PříbramPříbram
Liberec: Kovář - Kušnír (80.Ndiaye), Kováč, Kelić, Fleišman - Sackey (66.Janů), Rybalka - Šural (46.Coufal), Pavelka (61.Štajner), Frýdek - Rabušic (80.Hadaščok)
Příbram: Hruška - Jugas, Dejmek, Mišun (46.Hájovský), Pleško (46.Trapp) - Tarczal - Valenta (46.Wágner), Alenezi (46.Koukal), Pilík, Šlapák - Krbeček
Branky: 8.Rabušic, 80.Rybalka - 71.Krbeček
Publikum: 800

Report

Ligovou generálku zahájil liberecký tým aktivněji. Naši hráči se snažili vysoko napadat a přimět tak soupeře k chybám. Výstavní minela na sebe nenechala dlouho čekat. Už v 8. minutě byl jeden z příbramských hráčů pod tlakem Frýdka, balon poslal mezi vlastní stopery, kam si nabíhal Rabušic. Náš útočník přesprintoval Dejmka a obstřelil brankáře Hrušku - 1:0.

O minutu později měl Rabušic další šanci, tentokrát ale jeho střelu obrana zblokovala. V 15. minutě kopal standardku Frýdek, jeho levá noha vyslala ostrý centr, který hlavičkoval nad branku Kelić.

I v dalších minutách měl Slovan herně navrch. Své příležitosti ale hráči nedotáhli ke zdárnému konci. Když už se vydařila kombinace až k finální fázi tak hru přerušil praporek avizující ofsajdové postavení. Jednou si svůj náběh neuhlídal Šural, podruhé Rabušic.

Ve 33. minutě se diváci dočkali další hezké akce. Frýdek si seběhl do středu hřiště, narazil si se Šuralem a už ve vápně střílel. Bohužel přesně do míst, kde byl postavený brankář Hruška. Ve 40. minutě zahrozil Slovan dvakrát z levé strany. Fleišmanův centr nejdříve tygřím skokem vyrazil brankář, akce pokračovala a definitivně ji zastali až skluz obránce, který právě před Fleišmanem srazil míč na roh. Po něm se dostal na přední tyči k balonu Rabušic, patičkou vrátil míč před branku, kde závar ukončila střela mimo branku.

Závěr poločasu Slovan dohrál před brankou soupeře. A byl nebezpečný! Série rohových kopů přinesla několik závarů i dobrých zákroků brankáře Příbrami. Ten nejlepší si asi schoval na Rybalkovu střelu, který obstřelil bránícího hráče, Hruška byla ale u tyče včas. Poločas jsme vyhráli 1:0.

Příbram do druhé půle výrazně prostřídala. A čerstvý Wágner hned v 50. minutě připravil první výraznější šanci svého týmu. Krbeček byl ale v malém vápně o krok později a na centr nedosáhl. Iniciativu si pak vzal zpátky Slovan. Především Rabušic dělal zadákům Příbrami velké starosti a připravoval šance pro své spoluhráče. Frýdek pálil v 53. minutě z dobré pozice ale mimo.

V 59. minutě vyšla našemu týmu parádní akce. Kušnír utekl po levé straně, od brankové čáry centroval do vápna proti noze nabíhajícího Pavelky, který ve skluzu střílel těsně mimo. V 64. minutě mohl Rabušic podtrhnout svůj výborný výkon dalším gólem. Hezky se obtočil kolem Dejmka a šel sám na branku. Dejmek ho ale obejmul a zápasnickým chvatem povalil na zem. Rabušic se i z tohoto klinče dostal, to už ale rozhodčí pískal faul. Červenou kartu nedostal asi jen kvůli tomu, že se jednalo o přípravný zápas. V 68. minutě tvrdě střílel Frýdek, brankář míč jen vyrazil. Pohotovou hlavičkou se snažil míč uklidit do sítě Rabušic. V té rychlosti ale nestačil hlavičce dát směr a mířil mimo.

V 71. minutě udeřil doslova a do písmene blesk z čistého nebe. Krbeček se před naším dostal ke střele a jeho ránu zastavila až síť - 1:1.

Slovan se od inkasované branky snažil vrátit vedení zpět na svou stranu. A dočkal se v 80. minutě. Frýdkův přímý kop hlavou přizvedl Štajner a na zadní tyči ho pohodlně uklidil do sítě dobíhající Rybalka - 2:1.

V 86. minutě absolvoval sérii tří soubojů Štajner, ze všech vyšel vítězně a tak mohl uvolnit rozeběhnutého Frýdka, ten mu míč ve vápně vrátil, Štajnerova technická střela skončila ale těsně vedle branky. Slovan ligovou generálku vyhrál 2:1.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
NET-SYSTEM Speditrans
Medienpartner
Rengl Hattrick