FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Teplice 2:0
Menu Mehr x x

TL2, Mittwoch 18.1.2012, DĚČÍN
Liberec Liberec
2:0
(2:0)
TepliceTeplice
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Karisik, Polák (46. Kelić), Liška - Šural (67. Mustafa), Vácha (46. Daniel), Janů (67. Krystan), Bosančić (46. Štajner), Breznaník (81. Bína) - Musiol (46. Rabušic).
Teplice: Slavík - Krátký (46. Rosa), Lukáš, Matula, Ježdík - Dolejš, Siva, Čajič, Volek - Melunovič (46. Mujagič), Jindráček.
Branky: 24. Musiol, 44. Breznaník.

Report

Utkání se odehrálo v Děčíně na umělém trávníku v příjemném jarním počasí. První šanci utkání měl už v šesté minutě po standardní situaci Gebre Selassie. Centr Tomáše Janů našel přesně hlavu obránce Liberce, který ale v mírném záklonu mířil mimo tyče. Za tři minuty našel Vácha přesným pasem rozeběhnutého Breznaníka. Střela z první mu posledně jmenovanému nesedla.

Že úvod utkání patřil libereckému týmu, potvrdila i 11. minuta, kdy hezkou akci zakončoval Gebre Selassie. Obránci míč zblokovali. Akce pokračovala a hlavičkou na roh jí ukončil až exliberecký Matula. O minutu později centroval z levé strany Šural, Gebre Selassie jeho přetažený centr vracel na Musiola. Obránce míč zastavil rukou. Rozhodčí rozpažil, a tak se Teplice ubránily. Tlak Slovanu pokračoval, ale bez gólového efektu.

První nebezpečí pro Hauzrovu branku přinesla až akce ze 17. minuty. Dolejš odcentroval do vápna, kde Čajič hlavičkoval vedle branky. Ve 20. minutě se k individuální akci rozhodl Bosančić. Jeho střela donutila Slavíka ke skoku k tyči, brankář hostí byl na místě včas. V téže minutě zblokoval nebezpečnou akci ve vápně Polák.

Ve 24. minutě se Slovan dočkal zaslouženého vedení. Bosančić vedl akci středem hřiště, narazil si míč se spoluhráčem a už to vypadalo na střelu. Nezjištně uvolnil do strany Musiola, který tváří v tvář proti brankáři nezaváhal a střelou na bližší tyč otevřel skóre - 1:0.

Ve 27. minutě vybojoval míč Breznaník, chvíli zvažoval střelu, poté však přenesl míč na Gebre Selassieho, který byl ve velké šanci. Slavík mu skočil pod nohy a zabránil druhé brance ve své síti.

Ve 38. minutě předvedl velkou parádu Šural. Luxusně vyškolil teplického obránce, když si míč lehkou tečí posunul jesličkami. Druhého beka obhodil a byl sám před Slavíkem. Krásnou akci nezakončil gólovou střelou. Mířil vysoko nad.

Ve 42. minutě mohly Teplice vyrovnat. Melunovič připravil gólovou pozici pro Volka, Volek mířil z hranice vápna hodně nepřesně.

Ve 44. minutě vychytal mizernou rozehrávku Teplic Musiol. Chvíli pro zakončení prováhal. Nicméně akce Slovanu pokračovala, a Musiol se do šance dostal znovu. K zakončení se opět ndostal, míč posunul na Gebre Selassieho, který odcentroval před branku, kde téměř osamocený zakončoval hlavou Breznaník - 2:0.

V závěru poločasu kopaly Teplice ještě nebezpečnou standardní situaci, branku neohrozily.

Do druhého poločasu nastoupili za Liberec Kelić, Erik, Štajner a Rabušic. A jako první ve druhém poločase zahrozily Teplice. Rohový kop Volka vyvolal ve vápně závar, nakonec se Slovan ubránil. V 50. minutě zahrozil střelou z dálky Erik Daniel. Brankář Slavík jeho vydařený pokus likvidoval na dvakrát.

V 52. minutě střílel Dolejš. Byla to asi první střela Teplic mezi tyče, Hauzr byl připraven. Teplicím se podařilo v úvodu druhé půle vyrovnat hru, do šancí se hráči ve žlutých dresech nedostávali. V 61. minutě měl slibnou pozici Dolejš, branku vysoko přestřelil.

V 64. minutě se do šance dostával Rabušic, brankář Slavík včas a důrazně zasáhl. Doposud největší šanci Teplic měl v 66. minutě Jindráček. Jeho parádní ránu zlikvidoval až bravůrním zákrokem Hauzr. Následný roh Liberečtí ubránili.

V 70. minutě utekl po pravé straně Rabušic, centrem hledal Mustafu. Mustafa po míči skákal, ale nedosáhl na něj. Zmátl však brankáře Slavíka, který míč také nechytil. Teplice tuto situaci ustály bez úhony. V 71. minutě hlavičkoval v našem vápně Lukáš, Hauzr byl na správném místě.

V 77. minutě zabrnkali naši zadáci spolu s brankářem Hauzrem na nervy libereckých příznivců. Riskantní rozehrávku, kdy musel Hauzr několikrát do souboje s npadajícím útočníkem, Teplice nepotrestaly.

V 79. minutě kopaly Teplice nebezpečnou standardní situaci, hlavičkující Mujagič poslal míč těsně vedle branky. V 84. minutě vysunul Štajner Rabušice. Toho ve vápně "obtěžovali" dva obránci, Rabušic přesto technicky vystřelil a Slavík parádně vyrazil. O chvíli později vybojoval míč Krystan a taktéž tvrdě zakončil, branku těsně přestřelil. Zbytek utkání si fotbalisté Slovanu Liberec už pohlídali.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
ČSOB Pneu Hnídek
Medienpartner
Rádio Impuls Hattrick