FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Ostrava 4:1
Menu Mehr x x

8. Spieltag, Freitag 10.9.2010, STADION U NISY, LIBEREC
Liberec Liberec
4:1
(2:1)
OstravaOstrava
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman (86. Vojta) - Vácha, Štajner, Gecov, Bosančić (62. Papoušek) - Nezmar (67. Vulin), Kerić.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Šmejkal - Frejlach (46. Hušbauer), Lukeš (85. Pilík), Marek - Koukal, Šenkeřík (85. Vrťo), Varadi.
Branky: 18. Kerić, 39. Nezmar, 47. Fleišman, 90. Papoušek - 4. Šmejkal. ŽK: 14. Bosančić (LIB) - 54. Varadi (OST). Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Jiřík - Hrubeš.
Publikum: 4852

Report

Po nevydařených zápasech s Příbramí a Mladou Boleslaví vrátili trenéři zpět do zálohy Štajnera. Místo něj se tak do útoku od začátku podíval Nezmar. V obraně přišla jedna vynucená změna, kdy vykartovaného Keliče na stoperu zastoupil Holeňák.

Hned v úvodu utkání dal Slovan vzpomenout na nepovedený zápas proti Plzni, a to brzkým vedoucím gólem hostů. Baník se totiž ve čtvrté minutě z ničeho nic dostal do vedení, když přímý kop Lukeše usměrnil do branky nestřežený Šmejkal - 0:1. Domácí hráči se ze studené sprchy probrali rychle a hned tři minuty po brance Slezanů mohli vyrovnat. Štajner se prokličkoval až do vápna a stříleným centrem prověřil Baránka. Ten střelu vyrazil do bezpečí.

Slovan se z první branky utkání nepoučil a Baník ve 13. minutě opět nechal zahrozit ze vzduchu. Po rohovém kopu spálil stoprocentní příležitost Neuwirth. V té chvíli začla Slovanu váznout kombinace. V 18. minutě z trápení vysvobodil Liberec Kerič, který se na velkém vápně prorval ke dvěma střelám, z nichž druhá byla úspěšná - 1:1.

Ofenzivní fotbal z obou stran s sebou přinášel spoustu krásných akcí. Zakončovalo se zejména z dálky. Za Slovan nejprve technickou střelou těsně minul tyč Bosančič, poté tvrdou střelou z 20 metrů nechal vyniknout Baránka Štajner. Gól v ostravské síti visel na vlásku a přišel ve 39. minutě, kdy tvrdou tečovanou střelu Gecova umístil reflexivně do sítě Nezmar - 2:1. Již v prvním poločase stačili liberečtí fotbalisté otočit nepříznivý vývoj utkání a fanoušci mohli být o přestávce u párku spokojeni.

Spokojenost vládla i na začátku druhé půle. Fleišman totiž nádhernou přízemní střelou k tyči zvýšil vedení Slovanu - 3:1. První branka Fleišmana v modrobílém dresu hráče domácích uklidnila a nastartovala řadu exhibičních akcí. Tu nejhezčí mohl proměnit hned ve 49. minutě Bosančič, který se dostal ke střele po nádherné kombinaci Štajnera s Gebrem. Záložník Slovanu svou střelu namířil pouze do boční sítě. Poté se o slovo přihlásila i Ostrava. Ve skrumáži totiž zakončoval hlavou Šenkeřík, a již překonaného Bičíka na brankové čáře zastoupil Vácha.

Trenéři poté nařídili ubrat ofenzivní tempo, a tak se od 55. minuty soustředili Liberečtí převážně na defenzivu. Hosté nepouštěli Liberečtí na dostřel branky a když se naskytla příležitost, ihned zkoušeli svěřenci Josefa Petříka hrozit z brejkových situací. Největší šance na navýšení náskoku přišla v 84. minutě, kdy po Štajnerově pasu netrefil branku z malého vápna Vulin. V poslední minutě přece jen čtvrtý gól přišel. K trestnému kopu ze 35 metrů se postavil Papoušek a Baránek se za jeho rotující střelou pouze ohlédl - 4:1.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Immergas SMC
Medienpartner
Hattrick Liberecká drbna