FC Slovan Liberec | Spielbericht: Teplice - Liberec 1:0
Menu Mehr x x

11. Spieltag, Samstag 2.10.2010, NA STÍNADLECH, TEPLICE V ČECHÁCH
Teplice Teplice
1:0
(1:0)
LiberecLiberec
Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Matula, Rosa - Kalivoda, Čajič (71. Siva), Ljevakovič, Zoubele (64. Verbíř) - Vondrášek (85. Stožický), Mahmutovič.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelić, Dejmek, Fleišman - Vácha (66. Papoušek), Štajner, Holeňák (84. Bosančić), Breznaník - Nezmar, Kerić (80. Martan).
Branky: 8. z pen. Kalivoda. ŽK: 31. Ljevakovič (TEP) - 18. Vácha, 64. Dejmek, 87. Štajner (všichni LIB). Rozhodčí: Příhoda - Chytil, Vysloužil, Mikel.
Publikum: 3050

Report

Do Teplic dorazila početná skupina libereckých fanoušků, jejich sektor byl nejspíš nejzaplněnějším sektorem na stadionu. Slovan začal aktivně, evidentně chtěl do utkání dobře vstoupit, to se ale nepodařilo.

V osmé minutě totiž Mahmutovič ve vápně spadl po kontaktu s Váchou. Rozhodčí po chvíli váhání nařídil "nejistý" pokutový kop, který Kalivoda s přehledem proměnil - 1:0. Ve 13. minutě mohlo být pro Liberec ještě hůř, individuální akce Mahmutoviče, který se prokličkoval až před Bičíka, skončila těsně vedle branky.

Slovan poprvé zahrozil z protiútoku, když centr Váchy hlavičkoval Nezmar. V těžké pozici nebyl přesný. V 17. minutě se domácí dožadovali další penalty, Vondráškův pád byl ale příliš okatý. Domácí kopali roh a z protiútoku postupovala trojice fotbalistů Liberce do rozhozené obrany. Štajner se nakonec rozhodl pro střelu, mířil vedle.

Ve 25. minutě vzbudila pozornost tečovaná střela domácího Kalivody, se kterou si Bičík věděl rady. Ve 30. minutě se k zakončení dostal Kerić, jeho nadějný pokus vyřešil brankář Grigar ke spokojenosti domácích.

Ve 31. minutě odcentroval z pravé strany Fleišman, jeho přesný pas našel na zadní tyči Dejmka, kterého balon v dobré pozici překvapil. O chvíli později napřáhl k parádní ráně Breznaník, Grigar se po balonu včas vrhnul a dokázal jej vyrazit na rohový kop. Roh domácí ubránili. Ve 38. minutě to zkusil středem hřiště Štajner, dostal se až k vápnu odkud také střílel, branku o kousek minul.

Ve 39. minutě znovu zahrozili domácí. Zoubele doběhl dlouhý balón a zpětnou přihrávkou našel rozeběhnutého Kalivodu, který střílel nad Bičíkovu branku. Závěr prvního poločasu se odehrál před brankou domácích. Několik nadějných akcí Liberec nedokázal dotáhnout. Teplice hosté přišpendlili před vápno, ale ani to k srovnání stavu nevedlo.

Do druhé půle vstoupil Slovan opět aktivně. Ve 47. minutě se probíjel k brance domácích Kerić, byl faulován a rozhodčí nechal výhodu. Nezmar posunul míč doleva na rozeběhnutého Breznaníka. Jeho ránu Grigar zastavil.

Až do 55. minuty se hrálo pouze na polovině domácích. Liberecký tým se tlačil do zakončení, finální fáze mu nevycházela. Domácí chvílemi bránili v jedenácti lidech, a bránili dobře. Pískající fanoušky uklidnila až 58. minuta, kdy se do jasné gólovky po přihrávce Vondráška zčista jasna dostal Zoubele. V jasné gólovce vysoko přestřelil.

Dobývání domácí obrany pokračovalo bez valných výsledků. Teplicím tato hra vyhovovala, navíc občas vyrazily do nebezpečného brejku. Po nedorozumění liberecké obrany postupoval v 74. mnutě sám na brankáře Bičíka útočník Mahmutovič. Bičík zachoval klid, zůstal do poslední chvíle stát a střelu domácího hráče vyrazil.

Další vzrušení před brankou Slovanu bylo v 77. minutě, když přihrávka Ljevakoviče prošla vápnem až k volnému Vondráškovi. Toho balon překvapil. V 79. minutě poté zakončil ofenzivní probuzení Teplic Verbíř, který se pokusil stříleným centrem překvapit Bičíka.

V 87. minutě rozeběhl Bosančić Breznaníka, který posunul míč na Štajnera, jehož centr našel hlavu Nezmara. Míč skončil nad brankou. V 90. minutě se dostal po kombinaci svých spoluhráčů k zakončení Papoušek, jeho dělovka pouze prosvištěla těsně nad břevnem. Vyrovnání se Slovan nedočkal.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Profipoint Břízky - Euroseal
Medienpartner
rtm plus Český rozhlas Liberec