FC Slovan Liberec | Spielbericht: Mladá Boleslav - Liberec 3:1
Menu Mehr x x

7. Spieltag, Sonntag 29.8.2010, MĚSTSKÝ STADION, MLADÁ BOLESLAV
Mladá Boleslav Mladá Boleslav
3:1
(1:0)
LiberecLiberec
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Dimitrovski, Rolko, Fabián - Mendy, Opiela, V. Procházka, Táborský (78. Sedláček) - Chramosta (90. Řezníček), Bulut (46. Kulič).
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelić, Dejmek, Fleišman - Papoušek (82. Nezmar), Vácha, Gecov, Bosančić (75. Vulin) - Štajner, Kerić.
Branky: 28. Chramosta, 50. Procházka, 79. Kulič - 47. Štajner. ŽK: 64. Opiela,
87. Dimitrovski, 90. Řezníček (všichni MBA) - 11. Vácha, 45. Gebre Selassie (oba LIB). ČK: 23. Kelić (LIB). Rozhodčí: Mikel - Handlíř, Slavík - Makovička.
Publikum: 4723

Report

Slovan nastoupil poprvé v sezóně v černozlatých dresech. Od prvních minut to byl tým, který byl aktivnější. Hned po čtyřiceti vteřinách se do vápna chytrou narážečkou dostal Štajner, jeho střelu zblokoval obětavým skluzem Rolko.

Ve druhé minutě dastal kolmou přihrávku od Papouška Kerić, jenž se prohnal kolem obránců a zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče. Bosančić se k balonu dostal až za vápnem a byl bráněn. Ve třetí minutě se dostal Kerić k zakončení, střela mu nesedla a Miller s ní neměl problémy.

Podstatně větší starosti měl domácí brankář v sedmé minutě. Štajner se uvolnil ve středu hřiště, do běhu posunul Gecova, který po krátkém sprintu vybídl k témuž Papouška. Záložník Liberce se dostal do vápna a vystřelil, Miller míč nohama vyrazil. K dorážce už se Gecov nedostal.

Ve 12. minutě kopali domácí standardní situaci, odražený balon napálil Kalina, branku netefil. V 17. minutě kopal přímý kop Papoušek, jeho centr se snažil těsně před brankářem tečovat Kelić, o pár centimetrů na balon nedosáhl.

Ve 21. minutě se po autovém vhazování dostal do šance Táborský, Vácha ale jeho střelu včas zblokoval na roh. Ten rozehrál velmi nebezpečně Opiela, Chramosta ale na zadní tyči na balon o kousek nedosáhl.

Od 24. minuty hrál Slovan oslabení! Táborský poslal přihrávku mezi stopery, rozeběhnutého Chramostu se snažil zastavit Kelić, který trefil pouze jeho nohu a rozhodčí Mikel mu udělil červenou kartu. Nebezpečnou standardní situaci liberecký tým ubránil. Trenér Petřík poté musel přeorganizovat hru. Na pravou stranu obrany poslal Váchu, na místo vyloučeného Keliće šel na post stopera Gebre Selasie. Štajner se stáhl do zálohy.

Improvizovaná obrana dlouho čisté konto neudržela. Ve 28. minutě centroval z pravé strany Kalina a nepokrytý Chramosta otevřel skóre - 1:0. Ve 32. minutě mohl přidal druhý gól domácí Procházka. Z levé strany centroval před branku Táborský, Bulut míč hlavou vrátil na zcela volného Procházku, který z malého vápna nedokázal vystřelit.

Ve 37. minutě si hráči Slovanu dokázali, že i v deseti mohou soupeře ohrozit. Bosančić hezky našel rozeběhnutého Papouška, jehož střílenou přihrávku na bližší tyč těsně před Kerićem ukopl na roh Rolko. Rohový kop domácí ubránili.

Ve 38. minutě vedl rychlý útok domácí Mendy, ale spoluhráči mu vběhli do ofsajdu. Gólová radost byla krátká a zbytečná. Ve 40. minutě to Liberci vzadu opět hořelo. Bulut obešel brankáře Bičíka, dostal se do úhlu. Jeho zpětnou přihrávku poté obrana odkopla. K zakončení se po chvíli dostal Mendy, který rozvlnil pouze boční síť.

Ve 41. minutě hlavičkoval Bulut, branář Bičík jeho pokus využil pro exhibiční zákrok a balon chytil. Poločas skončil za stavu 1:0.

Vstup do druhé půle týmu Liberce vyšel na výbornou. Ve 47. minutě poslal Papoušek míč na rozeběhnutého Keriće, ten si jej ve vápně zpracoval a proti noze jej poslal na nabíhajícího Štajnera, který střelou k tyči vyrovnal - 1:1.

V 50. minutě vrátil domácím vedení Procházka. Gólu předcházela individuální akce Kuliče, jehož střelu Bičík vyrazil právě před volného Procházku - 2:1.

Slovan mohl okamžitě vyrovnat. Papoušek přesně našel Bosnačiće, který vběhl do vápna a šel sám na Millera. V jasné gólové šanci obstřelil nejen brankáře, ale i branku.

V 57. minutě ve vápně operoval Kulič, dostal se až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou našel Kalinu. Jeho pokus se mezi tyče nevešel. V 64. minutě měl na noze vyrovnání opět Bosančić. Na vápně si zasekávačkou obránce posadil na zadek a pravou nohou zakončoval. Jeho diagonální střela těsně minula tyč.

V 67. minutě do liberecké otevřené obrany vběhl Kalina a přesným centrem vybídl Procházku ke gólové pojistce. Jeho hlavičku bravurně vyrazil brankář Bičík a udržel tak tým Liberce ve hře.

V 76. minutě se řítil na domácí branku rozeběhnutý Kerić, v cestě už mu zbýval jen Rolko. Útočník Slovanu se jej pokusil obhodit, aby šel sám na brankáře. Rolko jej ale přečetl a kopal se pouze rohový kop, který domácí ubránili.

V 79. minutě rozhodl o osudu utkání Kulič, který zakončil do prázdné brány akci Chramosty. Toho ještě obrana s Bičíkem zastavila, k odraženému míči se ale dostal právě Kulič - 3:1.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Kitl Hennlich
Medienpartner
Rádio Impuls rtm plus