FC Slovan Liberec | Spielbericht: Mladá Boleslav - Liberec 1:4
Menu Mehr x x

6. Spieltag, Samstag 10.9.2011, 20:15
Mladá Boleslav Mladá Boleslav
1:4
(0:2)
LiberecLiberec
Mladá Boleslav: M. Miller - J. Kysela, T. Janíček, A. Rolko, R. Šírl (67. V. Kalina) - P. Wojnar (65. J. Ščuk), O. Kúdela, L. Opiela - J. Chramosta, M. Kulič, J. Řezníček (46. O. Zahustel).
Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, J. Polák, J. Fleišman - J. Šural (89. V. Hadaščok), L. Vácha, T. Janů, M. Breznaník (87. J. Liška) - M. Rabušic (72. J. Blažek), J. Štajner.
Branky: 49. Kulič – 19. Polák, 44. Šural, 51. a 81. Štajner. ŽK: Šírl, Zahustel – Breznaník. ČK: 75. Kulič. Rozhodčí: Hrubeš – Košec, Kovařík.
Publikum: 2741

Report

Úvod utkání pozdržel dramatický duel volejbalového Mistrovství Evropy. Česká televize čekala na konec přenosu z Karlových Varů, aby diváky nepřipravila o začátek fotbalu. Samotné utkání začalo minutou ticha za oběti nedávné letecké katastrofy v Rusku. Liberečtí fotbalisté nastoupili ve zlatočerné kombinaci, na levém rukávu měl každý z nich černou pásku.

První šanci zápasu měl ve 4. minutě zápasu Slovan. Nejdříve unikl ofsajdové pasti Rabušic, který utekl po pravé straně. Jeho centr na Váchu ale vyrazil Miller. K míči se dostal Breznaník, který vybídl ke střele Fleišmana. Jeho tečovaná rána skončila vedle branky. Roh rozehrál Štajner, balon propadl až na Gebre Selassieho, který se ale ke střele nedostal. Míč se vykutálel z vápna, kde jej napálil opět Fleišman. Miller jeho parádní ránu likvidoval na dvakrát.

Úvodní tlak našeho týmu pokračoval, domácí jsme přišpendlili na jejich polovině. Dostali jsme se ale pouze ke střelám z dálky, vápno si boleslavští hájili znamenitě.

Ve 13. minutě se našemu týmu zdařilo přečíslení, už to vypadalo, že se ve vápně dostane k zakončení Štajner, obránci mu ale míč ukopli. Ke střele se tak dostal Vácha, mířil ale nepřesně. Úvodní dominanci našeho týmu ještě podtrhli skvělí fanoušci Slovanu, kteří vytrvalým skandováním vytvořili domácí atmosféru. Domácí fanoušci od začátku mlčí.

V 17. minutě opět střílel aktivní Fleišman, tentokrát jeho pokus skončil těsně vedle tyče. V 19. minutě se domácí poprvé probili do našeho vápna. Wojnarův centr ale jistě odhlavičkoval Polák. V té samé minutě kopal Štajner rohový kop, ve vápně se nejlépe orientoval Polák a hlavou otevřel skóre - 0:1.

Ve 22. minutě poslal Štajner fantastickou přihrávku na rozeběhnutého Šurala, ten ve vápně zkoušel centrovat, ale obránce míč srazil. K překvapení a nelibosti našich hráčů se roh nekopal.

Ve 28. minutě si připsal první vážnější zákrok Bičík. Na dlouhou přihrávku včas vyběhl a byl u míče dřív než Řezníček. Vše navíc tělem kontroloval Nezmar, který míč na Bičíka pouštěl. Ve 31. minutě kopala Boleslav standardku, na zadní tyč si nabíhal čahoun Rolko, Gebre Selassie ve vysokém výskoku k němu ale míč nepustil. Boleslav v těchto chvílích trochu vyrovnala hru a do našeho vápna letělo několik centrů.

První opravdu vážná šance domácích. Ve 38. minutě propadl do našeho vápna centr z pravé strany, Kulič měl na chvíli dost prostoru, míč ale vůbec netrefil. Hned poté měl velikou šanci Slovan, když ubránil standardku a Šural vedl rychlý brejk. Zakončit jsme ale toto přečíslení nedokázali, byť na zadní tyči čekal na Šuralovu přihrávku zcela volný Breznaník.

Ve 44. minutě se Breznaník uvolnil na levé straně, přihrál do vápna na Šurala, který se obtočil kolem obránce a bezpečně zavěsil - 0:2.

Další gól mohl Slovan přidal hned poté, Štajnerův centr našel opět Šurala, který pohotově vystřelil, míč se odrazil od Váchy a Rolka mimo branku. Poločas Slovan vyhrál zcela zaslouženě!

Hned v úvodu druhé půle předvedl Slovan hezkou kombinaci, Rabušic ani Vácha ale zakončit nedokázali. Ve 48. minutě načasoval Vácha dokonalou přihrávku na Šurala, ten se dostal za obranu a do vápna, z levé strany se mu nabízel rozeběhnutý Rabušic, Šural zvolil střelu, mířil ale nad.

Ve 49. minutě si na kolmou přihrávku mezi obránce naběhl Kulič, první střela domácích v utkání skončila gólem - 1:2.

Na odpověď nemusela Boleslav čekat dlouho. V 51. minutě byl faulován Gebre Selassie, míč si ze 17 metrů postavil Štajner a technickou střelou vrátil Slovanu dvoubrankové vedení - 1:3.

V 53. minutě vyrobila Boleslav v našem vápně závar. Naše obrana odolávala, přesto se domácí hráč dostal k zakončení, mířil ale hodně nepřesně. O minutu později to technicky zkoušel Chramosta, branku těsně minul.

Další nádherná akce našeho týmu přišla v 57. minutě. Štajner s Breznaníkem so pohráli na levé straně s obranou, druhý jmenovaný vlétl do vápna a k zakončení vyzval Rabušice. Brankář Miller byl u tyče včas.

V 65. minutě letěl do našeho vápna nebezpečný centr z pravé strany, Rolko na míč na štěstí nedosáhl.

V 75. minutě hřiště ovládly emoce. Breznaník unikal do volného prostoru, Kulič jej křižoval na půlce hřiště a zastavil ho ze zadu skluzem na nohou. Rozhodčí byl blízko, ani chvíli neváhal a Kuliče vyloučil. To se domácím pochopitelně hodně nelíbilo ...

V 81. minutě využil Slovan přesilovku a definitivně zlomil odpor domácích. Blažek utekl po levé straně, šel sám na brankáře a mohl zakončit, gól ale naservíroval před branku, kde viděl volného Štajnera - 1:4.

Zápas se v poklidu dohrával. V 90. minutě zkoušel střelecké štěstí Chramosta, mířil ale těsně vedle. Závěr zápasu zbytečně zkomplikoval náš kotel, který nezvykle přinesl na stadion pyrotechniku ... Zápas byl na chvíli přerušen. Na vítězství Slovanu se ale nic nezměnilo.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Auto Koutek Liberecký kraj
Medienpartner
Hattrick Liberecká drbna