FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Kladno 1:1
Menu Mehr x x

1. Spieltag, Samstag 25.7.2009
Liberec Liberec
1:1
(0:0)
KladnoKladno
Liberec: Z. Zlámal - T. Gebre Selassie, M. Holeňák, R. Dejmek, T. Janů - L. Vácha (84. M. Bonsančić), T. Frejlach (60. J. Ćorić), M. Gecov, B. Dočkal - J. Nezmar (75. O. Smetana), J. Diviš
Kladno: R. Pavlík - P. Mráz, V. Beneš, J. Procházka, L. Hajník - A. Holub, O. Szabo (90. D. Hlava), T. Strnad, J. Moravec (88. J. Šilhan) - T. Klinka (71. L. Zoubele), D. Tatanašvili
Branky: 62. M. Gecov - 53. O. Szabo. ŽK: 36. L. Vácha, 73. J. Ćorić - 41. J. Moravec, 42. O. Szabo, 43. R. Pavlík, 61. T. Strnad, 75. J. Procházka. Rozhodčí: Kocourek - Košec, Teuber, Drábek.

Report

Slovan pro úvodní zápas nového ročníku Gambrinus ligy nemohl počítat s Keričem, Blažkem a Liškou, kteří si z minulé sezóny přinesli jednozápasový trest za žluté karty. V nejbližší době se nemůže počítat ani s Papouškem, který má dlouhodobé zdravotní potíže. Šanci proti Kladnu tak z nových tváří dostali Vácha, který operoval na pravém kraji zálohy, a Diviš, který se postavil do útoku vedle Nezmara. Místo ofenzivního záložníka nakonec nezaujmul ani jeden z nově příchozích hráčů z bývalé Jugoslávie, hru tvořil Frejlach. Ve stoperské dvojici potom po odchodu Košťála dostal příležitost Dejmek.

Slovan se od úvodních minut snažil prosadit přes hluboký obranný blok soupeře. Naše optická převaha vedla k první šanci až v 15. minutě, kdy Dočkal uličkou vyzval Diviše ke skórování, tomu se však těsně před Pavlíkem zakončení nepovedlo. O čtyři minuty později přišel první nadějný brejk Kladna, když Szabův centr z pravé strany zahrál ve skluzu vedle branky Klinka.

Ve 27. minutě se po čtyřech rychlých narážečkách dostal k výpadu po pravé lajně Frejlach, stříleným centrem našel na přední tyči Nezmara, ten však tísněn obráncem branku přestřelil. O pět minut později jsme poprvé prozkoušeli gólmana Pavlíka. Po rohu Dočkala se ve schrumáži před brankou prosadil Diviš, ale naneštěstí pro Slovan trefil přímo hostujícího brankáře.

Poté zahrozilo Kladno. Po chytré přihrávce Szaba se Holub snažil přehodit Zlámala a chybělo málo a hosté by šli do vedení. Kladenští po této šanci rozkouskovali hru a do konce poločasu jsme se tak již nedokázali prosadit. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé půle jsme vstoupili velice aktivně a zatlačili jsme soupeře před jeho branku. Střely Nezmara a Dočkala však ke gólu nevedly. V 50. minutě se potom po centru Gebreho z pravé strany ocitl před Pavlíkem zcela osamocený Frejlach, míč si však nedokázal zpracovat. 53. minuta přinesla do našich řad pohromu. Po chybném odkopu Dejmka se hosté dostali k míči, z čehož vytěžili přímý kop z ideální pozice. Tu potvrdil krásnou střelou do šibenice Szabo a hosté rázem vedli 1:0.

Slovan ihned zareagoval přetaženým centrem Váchy, který z voleje trefil Dočkal, Pavlík ho však dokázal znovu vychytat. Kladnu po vstřelené brance narostly křídla a dvakrát zatopilo naší obraně. K zakončení jsme však hostující útočníky ani v jednom případě nepustili.

V 62. minutě jsme se konečně prosadili. Ideální Dočkalův přímý kop na zadní tyč usměrnil placírkou pod břevno Gecov - 1:1.

Další příležitosti se rodili až v závěru zápasu. Nejprve zahrozilo Kladno ranou Moravce, poté v 84. minutě Slovan hlavičkou Ćoriče.

Závěrečný tlak Slovanu vrcholil individuální akcí Bosančiće, jehož přízemní jedovka z 35 metrů těsně prosvištěla vedle pravé tyče hostující branky. Vítěznou branku se nám však vstřelit nepodařilo. Remízu s Kladnem lze tak v úvodu soutěže označit za neúspěch.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
DB Schenker Zámečnictví Prošek
Medienpartner
Rengl Beat radio