FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Plzeň 1:1
Menu Mehr x x

4. Spieltag, Samstag 23.8.2008
Liberec Liberec
1:1
(0:0)
PlzeňPlzeň
Liberec: Hauzr - Radzinevičius, Polák, Holeňák, Vulin - Dočkal, Dort (66. Kerič), Bílek, Dittrich (55. Frejlach) - Blažek, Smetana (73. Nezmar).
Plzeň: T. Poštulka - D. Limberský, T. Rada, J. Navrátil, M. Smola (77. Mlika) - L. Vaculík, P. Trapp, P. Horváth, P. Jiráček (86. Lecjaks) - J. Rezek, D. Tatanašvili (66. Varadi)
Branky: 55. Blažek - 87. Varadi. ŽK: 32. Smetana, 56. Blažek - 87. Varadi. Rozhodčí: Královec - Filgas, Wilczek.
Publikum: 4862

Report

Do utkání s plzeňskou Viktorkou nastoupila totožná sestava jako v zápase s Teplicemi. Tedy až na jednu změnu, kterou překvapivě obstaral Blažek, který v útoku dostal možnost na úkor Keriče. Soupeř vlítl do zápasu daleko aktivněji a každou svou akci se snažil zakončit z jakékoliv vzdálenosti. Střely Limberského a Horvátha našemu gólmanovi určitě nadělaly spoustu vrásek. Ve 25. minutě posadil Horváth míč na hlavu Tatanashviliho, který mířil do břevna!

Po této obrovské šanci se naši začali postupně probírat a vyrovnávat hru. Mohl jim k tomu pomoci i plzeňský stoper Rada, který se dostal do svízelné situace na svém vápně, kdy nemohl dávat malou domů a byl atakován Blažkem a Smetanou. Druhý jmenovaný mu nakonec míč odebral a rázem se tak společně s Blažkem ocitli samotní před Poštulkou. Bohužel však míč převzal Blažek, který byl v ofsajdovém postavení. Hned o minutu později jsme rozezvučeli brankovou konstrukci i my, když se po rohovém kopu dostal k odraženému míči Bílek, ale trefil pouze tyč.

Těsně před koncem prvního poločasu ještě zahrozili hosté. Trapp unikl po levé straně, poslal přihrávku pod sebe na Jiráčka jehož velmi nebezpečnou přízemní střelu na zadní tyč Hauzr reflexivně vyrazil na roh. To byl poslední vážný okamžik v první půli.

Sedm minut po změně stran jsme přestáli další hostující tutovku. Trapp se před vápnem prosadil v souboji o míč, přihrál na zcela volného Rezka, který se tváří v tvář Hauzrovi neprosadil. Náš brankář skvělým reflexem nohou míč zneškodnil.

Nedáš, dostaneš! Hned o dvě minuty později jsme se mohli radovat. Smetana převzal ve vápně míč. V pádu ho ještě přihrál na lépe postaveného Blažka, který nedal Poštulkovi šanci - 1:0. Po našem gólu ožily jak tribuny tak hráči. Po krásném centru od Frejlacha nám mohl dát jistotu Smetana, ale náš útočník rozvlnil pouze boční síť.

Kontrolovali jsme hru a v 69. minutě jsme byli pojistce hodně blízko. Kerič poslal do vápna přízemní centr, který si zpracoval Smetana, přiťukl míč na Keriče, který mezi nohama stínujícího obránce Navrátila poslal míč do tyče, od které se míč odrazil a podél brankové čáry nakonec vyjel ven z branky.

Jak se ukázalo, tak tahle smolná střela nás zřejmě stála dva body. Přestože jsme soupeře nepouštěli do vápna, tak si Viktorka v závěru dokázala vytvořit tlak. V 86. minutě nás ještě těsně před Varadim uchránil od pohromy skvělým skluzem Holeňák, ale po následném rohu jsme nejprve neuhlídali jednoho z hostujících hlavičkářů, který trefil břevno, odražený míč se ještě dostal k Varadimu, který už neměl problém dorazit míč hlavou do brány - 1:1.

V závěru jsme se ještě pokusili dostat utkání opět na naší stranu, ale už nebyla na zvrat síla. Poprvé jsme tak doma v Gambrinus lize ztratili body. Nyní se musíme soustředit na čtvrteční odvetu Poháru UEFA v Žilině.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Ferona DPMLJ
Medienpartner
Beat radio rtm plus