FC Slovan Liberec | Spielbericht: Ostrava - Liberec 0:0
Menu Mehr x x

9. Spieltag, Montag 6.10.2008
Ostrava Ostrava
0:0
(0:0)
LiberecLiberec
Ostrava: P. Vašek - R. Řezník, A. Neuwirth, R. Bolf, D. Tchuř (70. Lukeš) - T. Marek, T. Galásek, R. Otepka (79. Zeher) - T. Mičola (59. Liška), V. Svěrkoš, D. Střihavka.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Janů - Papoušek (85. Polák), Bílek, Dort, Dočkal - Kerič (79. Blažek), Smetana (65. Nezmar).
ŽK: Lukeš, Svěrkoš, Lička - Smetana, Košťál, Holeňák. Rozhodčí: Makovička - Filgas, Urban.

Report

Našemu týmu se stejně jako proti pražské Spartě podařil vstup do utkání. Hned ve druhé minutě sklepl Smetana míč na Dorta, který přesně načasovanou přihrávkou uvolnil Keriče. Na jeho střelu brankář Vašek nedosáhl a naši hráči se mohli radovat z vedení. To by ale asistent rozhodčího Michal Urban nesměl signalizovat ofsajd.

I v dalších minutách byli naši hráči aktivnější. Gólový efekt ale jejich snaha neměla. Baník se rozjížděl pomaleji, do obrátek se ale přeci jen dostal. Naše obrana ovšem fungovala velmi dobře, největší nebezpečí tak představovaly standardní situace zahrávané Otepkou. Několikrát se Ostrava pokusila sehrát signál, kdy se ke střele z vápna měl dostat zcela volný hráč. Naši hráči tento záměr ale pokaždé přečetli a nebezpečí zabránili. V závěru poločasu se domácí přeci jen usadili před naším vápnem, do nebezpečnější pozice se ale nedostali.

Druhý poločas nabídl podstatně více nebezpečných situací. Ve 48. minutě zkoušel své střelecké štěstí Dočkal, Vašek si ale na jeho dalekonosný pokus počíhal. O minutu později se za hlavu držel Mičola. A popravdě řečeno oprávněně. Jeho náběh na rohový kop Otepky byl ukázkový, zakončení ve vyložené šanci však k naší radosti nezvládl a z několika metrů hlavou odmítl otevřít skóre. Úvodní pětiminutovku uzavřel zdařilou střelou Gebre Selassie.

Ostrava měla v následujících minutách územní převahu. Její obranu ale naoplátku zaměstnával rychlonohý Kerič. Z obou týmů byla cítit snaha o vstřelení rozhodující branky. Obrany však pracovaly spolehlivě. Blíž k vítězství měli asi naši hráči. V samotném závěru se mohl stát slavným střídající Polák. Na zadní tyči ale z několika metrů branku netrefil. Podobně se vedlo i Nezmarovi, který po chybě domácích zadáků střílel vedle.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Penzion Eva Vavruška Hanke
Medienpartner
Hitrádio Contact Rádio Impuls