FC Slovan Liberec | Spielbericht: Žižkov - Liberec 0:0
Menu Mehr x x

13. Spieltag, Sonntag 9.11.2008
Žižkov Žižkov
0:0
(0:0)
LiberecLiberec
Žižkov: P. Bartalský - P. Gabriel, Z. Xavier, J. Procházka - R. Pilař, L. Stracený (68. Novotný), M. Vozábal, Z. Koukal - T. Kučera, R. Naumov (62. Kalod), P. Švancara
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Polák - Papoušek (60.Dittrich), Frejlach, Bílek, Dočkal (83.Radzinevičius) - Kerič, Smetana (71.Nezmar).
ŽK: Pilař, Kalod - Holeňák, Bílek. Rozhodčí: Matějek - Drastík, Ubias.

Report

Naši trenéři udělali v sestavě dvě změny. V brance dostal před Zbyňkem Hauzrem přednost Zdeněk Zlámal, v záloze nahradil Tomáš Frejlach Filipa Dorta.

Na Žižkov přijelo s naším týmem i přibližně sto fanoušků, ti hned od úvodu dělali na stadionu skvělou atmosféru. Za slunného počasí se oba týmy rozehřívaly velmi pomalu. V úvodních deseti minutách měl Žižkov i Slovan pouze jeden náznak šance, jinak se hrálo ve středu hřiště, jehož stav se ale rychle zhoršoval.

V 15. minutě vymyslel Švancara první pohlednou fotbalovou akci. Jeho chytrou přihrávku ale nedokázal Naumov zužitkovat. Poté zkoušel pozornost brankáře domácích Papoušek, jeho střele ale chyběl tradiční důraz. V 17. minutě zabrnkal Zlámal na nervy svých spoluhráčů, jeho nevyvedený odkop maštěstí Žižkov nepotrestal. O minutu později uvolnil Švancara Straceného, jehož střela se ale mezi tyče nevešla.

Ve 21. minutě tečoval Dočkalovu střelu obránce, balon našel ale pouze brankáře Bartalského. Ve 29. minutě mohl skóre otevřít Vozábal. Zengueho centr ale naštěstí pro náš tým trestuhodně promáchl. Ve 39. minutě rozehrál přímý kop Papoušek, Smetanova hlavička ale cíl nenašla.

V závěru poločasu ještě Viktorka kopala nebezpečnou standardku, Vozábal s ní ale naložil bídně. A v poslední minutě uvolnil Švancara Koukala, ten ale v našem vápně teatrálně upadl. Poločas skončil bez branek.

Druhá půle začala naším náporem, gólovku měl ale Žižkov. V 52. minutě nacentroval do vápna Švancara, a zcela osamocený Koukal z několika kroků hlavičkoval vedle. V 60. minutě se naskytla dobrá příležitost pro Straceného, přímý kop z rohu naší šestnáctky ale nerozehrál dobře. Naši hráči se snažili kombinovat po zemi, nekvalitní trávník i vlastní nepřesnost ale většinu kombinací zastavili před vápnem domácího týmu. Až v 68. minutě se nám podařilo ohrozit Bartalského, po individuální akci ho prověřil střídající Dittrich.

V 73. minutě vytvořili naši hráči před Bartalským závar, ani z něj ale neudeřilo. V 75. minutě se neujala ani Frejlachova střela. Naši hráči se tlačili do útoku, Žižkov spoléhal na brejky. V 83. minutě přišla velká chvíle Zlámala, který se vyznamenal při střele Novotného.

Naši hráči nedokázali na hřišti posledního týmu skórovat a do tabulky si připíšou pouze bod za bezbrankovou remízu.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
ZOO Liberec Pepsi
Medienpartner
Rádio Impuls eFotbal