FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Bohemians Praha 2:1
Menu Mehr x x

21. Spieltag, Samstag 21.3.2009
Liberec Liberec
2:1
(1:0)
Bohemians PrahaBohemians Praha
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Košťál, Holeňák, Janů - Dočkal, Papoušek (87. Hochmeister), Gecov, Liška (57. Blažek) - Nezmar, Kerič (90. Radzinevičius).
Bohemians Praha: Šimon - Macháček, Horáček, Turtenwald, Grznár (36. Eismann) - Novotný, Valeriu (71. Zoubek), Dobeš, Vošahlík (68. Fenyk) - Kincl, Ibe.
Branky: 12. Dočkal, 83. z pen. Kerič - 51. Kincl. ŽK: Gecov, Holeňák, Nezmar, Blažek - Valeriu. Fenyk, Turtenwald, Šimon. ČK: 89. Nezmar. Rozhodčí: Adámek - Večeřa, Dobrovolný.
Publikum: 4930

Report

Po třech inkasovaných brankách ve Zlíně vrátili naši trenéři do stoperské dvojice ke Košťálovi Holeňáka. Toho na místě ofenzivního záložníka zastoupil Papoušek. V základní sestavě naopak zůstal na levém křídle Liška, který na Moravě odehrál dobrý zápas.

Hned z naší první pěkné akce v utkání jsme se prosadili. Ve 12. minutě poslal Papoušek za velkým vápnem křižnou přihrávku na Dočkala, který nabíhal z druhé vlny a náš záložník se přízemní střelou ke vzdálenější tyči nemýlil - 1:0.

O minutu později mohli hosté vyrovnat. Novotný prošel naší obranou jako nůž máslem, ale svou střelu poslal vysoko nad branku. V 18. minutě měl obrovskou šanci Kerič, když osamocen před hostujícím gólmanem Šimonem hlavičkoval těsně vedle branky. Čtyři minuty poté spálil ještě větší šanci Nezmar, když se ocitl osamocený před Šimonem po našem vybojovaném balónu.

Ve 25. minutě nastala kuriózní situace, kdy hosté srazili ve vápně Gebreho a nejistý sudí Adámek odpískal pokutový kop pro Slovan. Hosté však rozhodčího donutili jít celou situaci konzultovat s pomezním sudím a po poradě s ním nakonec Adámek penaltu odvolal. V dalších chvílích byla na naši hru radost pohledět. Jen to zakončení bylo žalostné. Postupně zahazovali i ty největší tutovky Papoušek, Nezmar, Dočkal a Kerič. Ve skórování jim zabraňoval buď skvěle chytající Šimon nebo před brankovou čarou obětaví stopeři Bohemky. Po prvním poločase tak již mohlo být lidově řečeno hotovo. Bohužel jsme však do šaten odcházeli pouze s jednobrankovým vedením.

Neproměněných šancí jsme museli litovat hned v 51. minutě, kdy se po centru Eismanna prosadil hlavou Kincl - 1:1. Hned vzápětí jsme mohli jít znovu do vedení, ale Kerič nedosáhl na Dočkalovu prudkou přihrávku. Když už jsme konečně vykombinovali hostující obranu a vstřelili gól do prázdné branky, tak ho sudí neuznali pro zřejmě chybně odpískaný ofsajd. V 72. minutě se po centru Dočkala dostal k hlavičce Nezmar, ale mířil pouze doprostřed branky, kde byl připravený Šimon. Čtyři minuty na to se Nezmar dostal znovu k zakončení. Tentokrát mu míč servíroval Gebre, ale náš útočník doklepával míč z těžké pozice pouze vedle hostující branky.

V 82. minutě dostal další rychlý míč do běhu Gebre, přihrál po zemi před branku na volného Blažka, který však byl faulován a sudí Adámek na druhý pokus penaltu konečně odpískal. Míče se ujal Kerič a kopem do protipohybu gólmana nás poslal znovu do vedení - 2:1. Ze závěru zápasu se vyklubala pravá česká bramboračka, když rozhodčí vytahoval jednu kartu za druhou. To nakonec nejvíce mrzelo Nezmara, který musel v 90. minutě po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Hosté si však již kromě chytře zahraného přímého kopu nic nevytvořili, a tak jsme silou vůle vydřeli vítězství, na které jsme zdaleka nemuseli vydat tolik sil. Povinná výhra nad Pražany je však splněna. Teď se můžeme soustředit na další duel se soupeřem z hlavního města. V dalším kole nás totiž v pondělní dohrávce čeká zápas o druhé místo tabulky se Spartou.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Masea Ricoh
Medienpartner
Hitrádio Contact Liberecká drbna