FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Olomouc 0:1
Menu Mehr x x

25. Spieltag, Sonntag 26.4.2009
Liberec Liberec
0:1
(0:0)
OlomoucOlomouc
Liberec: Zlámal - Janů, Holeňák, Košťál, Vulin - Frejlach (72. Smetana), Dort, Gecov, Liška (64. Blažek) - Nezmar, Kerič.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Hudec, Heidenreich, Škerle - Kaščák, Hořava, Melinho (90. Janotka), Kobylík (74. Nuc) - Toleski (60. Ordoš), Hubník.
Branky: 90. Janotka. ŽK: Toleski, Hudec, Ordoš, Janotka. Rozhodčí: Adam - Drastík, Novák.
Publikum: 3583

Report

Po minulém utkání v Jablonci bylo jasné, že si proti Sigmě kvůli čtyřem žlutým kartám nezahraje Papoušek s Dočkalem. Rozpadla se nám tak stabilní záložní dvojice, kterou se neúspěšně pokusili nahradit Dort s Frejlachem. Do středu obrany se vrátila dvojice Holeňák - Košťál, do útoku potom dvojice Kerič - Nezmar.

V úvodu utkání jsme hráli pohledný kombinační fotbal. K vidění byla spousta narážeček na jeden dotek. To však platilo pouze v první desetiminutovce, kdy se do náznaku šancí dostali Kerič s Nezmarem, ale oba nedokázali přes kvalitně hrající hostující stoperskou dvojici zakončit. Poté Sigma vyrovnala hru a první větší příležitost přišla až v 18. minutě, kdy Janů krásně zakroutil přímý kop a do gólové hlavičky se málem dostal Vulin. Míč však těsně před Drobiszem nedokázal trefit. O sedm minut později zahrával pro změnu rohový kop znovu Janů, který dostal při absenci Papouška a Dočkala na starost zahrávání většiny standartních situací, po němž jsme si před brankou vytvořili velký závar, ze kterého jsme se však nedokázali prosadit. Hned z protiútoku se osmělila i Olomouc, když Melinho napřáhl z 35 metrů a Zlámal raději vyrazil jeho prudkou ránu pod břevno na roh. To naneštěstí bylo z první půle z pohledu dalších šancí vše a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ihned po návratu z kabin jsme zahrozili střelou Gecova, které chybělo málo k tomu, aby jí Kerič usměrnil do branky. V 51. minutě potom přiklepl míč na malé vápno Nezmar Dortovi a náš záložník trestuhodně přestřelil. 58. minuta přinesla do té doby největší šanci zápasu, když se po centru Frejlacha objevil na malém vápně osamocený Košťál, který míč poslal hlavou pouze do břevna.

O šest minut později šáhli trenéři ke změně rozestavení, které si vynutilo střídání Lišky za Blažka. V tu chvíli se Kerič posunul na pravý kraj zálohy a Frejlach na levý. Střídající Blažek se potom postavil do útoku po bok Nezmara. Samotné hře to však i díky skvělé defenzivě Sigmy moc nepomohlo, a tak jsme vsadili na dva bijce v útoku, když jsme do útoku poslali Smetanu místo Frejlacha. Blažek se v tu chvíli stáhl na pravé křídlo. Samotné ofenzivě to však moc nepomohlo a v 74. minutě mohlo být hodně zle, když se dostal osamocený Kobylík k centru z levé strany a jeho střela placírkou těsně minula levou tyč naší svatyně.

Na naši další příležitost jsme čekali až do 88. minuty, kdy střelu Gecova hosté zblokovali pouze k Nezmarovi, který střílenou přihrávkou vybízel ke skórování Smetanu, ten však na míč nedosáhl. V 90. minutě tak přišla pohroma, když jeden z našich hráčů změnil směr Janotkovi střely, který v tu chvíli byl na hřišti jednu minutu a přesto dokázal rozhodnout o osudu utkání.

S Olomoucí jsme tak ztratili velice důležité body, které nás v konečném zúčtování mohou hodně mrzet.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Pneu Hnídek Auto Koutek
Medienpartner
eFotbal Radio Blaník Liberec