FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Teplice 4:0
Menu Mehr x x

18. Spieltag, Samstag 23.2.2008
Liberec Liberec
4:0
(3:0)
TepliceTeplice
Liberec: Z. Zlámal - P. Šinglár, M. Holeňák, J. Polák, T. Janů - B. Dočkal (66. J. Dohnálek), F. Dort, J. Bílek, P. Papoušek - J. Nezmar (60. O. Smetana), A. Kerić (81. T. Radzinevičius).
Teplice: M. Slavík - J. Kaufman, P. Lukáš, M. Klein, S. Merzič (46. A. Rosa) - J. Štohanzl, J. Sabou, M. Doležal, P. Verbíř (69. P. Smíšek) - T. Jun, A. Hesek (60. J. Mareš).
Branky: 7. Dort, 30. Papoušek, 45. Kerić, 74. Papoušek. ŽK: Bílek, Kerić - Kaufman, Merzič, Klein. Rozhodčí: Adam - Drastík, Handlíř, Hájek.
Publikum: 4930

Report

Do základní sestavy pro zápas s Teplicemi byl zařazen Andrej Kerič místo Radzinevičiuse, což se v průběhu utkání ukázalo jako klíčový krok k naší výhře.

V 7. minutě rozjel náš brankostroj Dort, když se před ním ve středu hřiště rozestoupila hostující obrana, čehož využil a s míčem běžel až do vápna, kde s přehledem po zemi obstřelil Slavíka - 1:0.

Rychlou brankou naši dostali půdu pod nohama a od té doby existovalo na hřišti prakticky pouze jedno mužstvo. Teplická obrana odvracela jeden centr za druhým a značně jí zaměstnával chorvatský štírek Kerič, který svou mrštností doběhl nejeden balón a vytvořil na sebe také spoustu faulů, z toho dokonce dva byly oceněné žlutou kartou pro soupeře.

Ve 22. minutě se do odraženého míče těsně za vápnem opřel Šinglár, jeho jedovatá střela však skončila v chumlu hráčů před ním. Pokud by prošla, byl by to zřejmě jistý gól.

O tři minuty později poslal Dočkal po pravé lajně Keriče, který přízemním centrem posílal míč na přední tyč Nezmarovi před kterým však zasáhl Lukáš.

Ve 30. minutě jsme vstřelili druhou branku. Papouškův přímý kop zhruba ze třicetipěti metrů zapadl přesně k tyči váhajícího Slavíka - 2:0.

Hned po brance dostal Papoušek další útočné choutky, když poslal do vápna krásný centr, kde osamocený Dočkal střílel z první, ale přímo do připraveného Slavíka, který vyrážel do bezpečí.

Ve 39. minutě zamotal hlavu soupeřovým obráncům těsně před vápnem Kerič, přiťukl na Papouška, který zpoza hráče střílel krásně technicky k tyči, ale Slavík předvedl vynikající robinzonádu.

Těsně před poločasem jsme soupeře poslali definitivně do kolen. Dort si vyměnil míč s Keričem, potáhl míč středem až k vápnu, kde mezi hostujícími beky postrčil míč zpět Keričovi, který si balón lehce předkopl a už se zdálo, že mu ho Slavík odebere, ale náš útočník mu míč vypíchl a v pádu vstřelil naší třetí branku - 3:0.

Do konce první půle jsme měli ještě jednu velkou šanci, kdy se po obrovské chybě Slavíka při výkopu dostal k míči dotírající Papoušek. Hostující gólman ho však stínováním dostal až za vápno, kde náš záložník z otočky branku již netrefil. Poločas tedy skončil 3:0 pro naše barvy.

Do druhého poločasu jsme se již více soustředili na obrannou fázi, přesto však nebyla o útočné výpady nouze.

Ve 49. minutě se Bílek vydal k sólu ze své vlastní poloviny. Postupně došel až před hostující vápno, kde vystřelil, ale Slavík byl tentokrát pozorný.

První teplickou střelu na bránu vyslal v 59. minutě Verbíř a to kuriózním způsobem, kdy Polákův odkopnutý míč trefil Verbíře, který tak nechtěně vystrašil Zlámala.

V 68. minutě si první větší šanci vypracoval soupeř. Po rohu se na levém rohu velkého vápna dostal k míči osamocený Mareš, jeho střelu ještě přizvedl Papoušek, ale naštěstí pro nás byl Zlámal pozorný.

V 74. minutě jsme se radovali počtvrté! Po centru Šinglára se nejprve k hlavičce málem dostal Kerič. Lukáš však těsně před ním odvrátil míč na vápno, kde se ho zmocnil Dort, potáhl míč po vápně a zpětnou přihrávkou vyzval ke střele Papouška, který se přízemní ranou ke vzdálenější tyči nemýlil - 4:0.

V 87. minutě se 4930 diváků málem radovalo popáté. Dohnálek sprintoval s míčem na noze podél pravé lajny, přihrál do vápna na nabíhajícího Radzinevičiuse, který poslal před branku střílenou přihru na Smetanu, ale těsně před ním odvrátil na roh hostující bek.

Se soupeřem jsme si v těchto minutách hráli jako kočka s myší. Sérii centrů do vápna Teplic absolvoval Šinglár s Dohnálkem, ale hosté se i s potřebným štěstím nakonec ubránili.

Souboj s Teplicemi jsme tak dovedli k přesvědčivé výhře 4:0, která opět nalila našim fanouškům a fotbalistům krev do žil. Připisujeme si tedy důležité tři body do tabulky, které by nás měly posunout ke klidnějšímu středu ligového peletonu.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Pulsklima Jizerské pekárny
Medienpartner
Český rozhlas Liberec eFotbal