FC Slovan Liberec | Spielbericht: Slavia - Liberec 1:0
Menu Mehr x x

25. Spieltag, Sonntag 13.4.2008
Slavia Slavia
1:0
(0:0)
LiberecLiberec
Slavia: M. Vorel - F. Dřížďal, E. Brabec, M. Suchý, D. Hubáček - J. Černý, M. Tavares, M. Abraham, D. Pudil - D. Střihavka (15. Z. Šenkeřík, 82. M. Latka), J. Blažek (74. D. Švento).
Liberec: Z. Zlámal - J. Polák (80. O. Smetana), M. Holeňák, P. Košťál, T. Janů - B. Dočkal, T. Frejlach, J. Bílek, F. Dort, P. Papoušek (75. Hudson) - A. Kerić.
Branka: 67. Šenkeřík. ŽK: Pudil - Kerić, Dočkal. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Večeřa, Mikel.
Publikum: 5751

Report

Do utkání jsme nastoupili s jedniným útočníkem Keričem, kterého měli doplňovat ze zálohy ofenzivní hráči zálohy. Slavia nás ale příliš do šancí nepouštěla. Několik gólových jsme přesto měli. Aktivnějším týmem ale byla Slavia.

V 8. minutě kopal rohový kop Pudil, v našem vápně byl nejdůraznějším hráčem Dřížďal, mířil ale těsně mimo. V 10. minutě utekl po levé straně Kerič, dostal se do vápna a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Dorta. Jeho střela ale našla jen dobře postaveného Vorla, který dostal v brance sešívaných přednost před Vaniakem.

Ve 14. minutě se osamocený před naším vápnem ocitl Abrahám, v poslední chvíli mu ale míč ukopl Košťál. Naneštěstí ale ke zcela volnému Černému. Ten byl ale hodně z úhlu a jeho střelu vytěsnil Zlámal.

Ve 36. minutě našel přesným pasem Papoušek Keriče, tomu ale ve vápně balon uskočil a Vorel jej chytil. O minutu později utekl naší obraně Černý, přesnou přihrávkou našel Blažka, který ze šesti metrů zahodil největší šanci domácích v prvním poločase. V první půli se tak fanoušci gólu nedočkali.

Druhý poločas byl z naší strany o poznání aktivnější, i přesto byla Slavia ale lepším týmem. Hra se ale odehrávala častěji ve středu hřiště a opticky se vyrovnala. Pořádnou šanci diváci viděli až v 64. minutě, a to hned na obou stranách. Nejdříve Radzenivičius poslal přihrávku za obranu na rozeběhnutého Frejlacha. Ten si obhodil brankáře Vorla a upadl. Rozhodčí zapískal a dal mu žlutou kartu za simulování. Krátce poté vyslal jedovatou střelu na naší branku Dřížďal, pravou tyč ale minul. O dvě minuty později hlavičkoval v našem vápně Blažek, Zlámal byl však na místě.

V 67. minutě už se domácí radovali. Pudil svojí "dřevěnou" pravou nohou ve skluzu kopl do balonu. Už to vypadalu, že vysoká haluz skončí v zámezí, na zadní tyči se ale snesla do vápna a Blažek hlavou trefil břevno. Odražený míč pak pohodlně uklidil do naší sítě Šenkeřík - 1:0.

V 79. minutě kopala Slavia penaltu. Stejně jako v Plzni to ale pro ní nebyla žádná výhoda, Šenkeřík naší branku vůbec netrefil. Zbytek utkání už si Slavia pohlídala.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Avled FITING SERVIS
Medienpartner
eFotbal Hitrádio Contact