FC Slovan Liberec | Spielbericht: Brno - Liberec 2:0
Menu Mehr x x

29. Spieltag, Samstag 10.5.2008
Brno Brno
2:0
(0:0)
LiberecLiberec
Brno: T. Bureš - M. Švejnoha, J. Trousil, J. Dvorník, P. Siegl - P. Pavlík, T. Polách (74. Kubáň), K. Večeřa - M. Střeštík (90. R. Wagner), A. Besta, T. Došek (80. L. Baláž).
Liberec: Z. Hauzr - M. Matula (82. M. Holeňák), P. Košťál, J. Polák, T. Janů - J. Dohnálek (67. B. Dočkal), F. Dort, J. Bílek, J. Liška - A. Kerić, J. Nezmar (74. Radzinevičius).
Branky: 64. Pavlík (p), 91. Baláž. ŽK: Polách - Dohnálek, Bílek. Rozhodčí: Jech - Goňa, Wilczek, Adam.
Publikum: 4050

Report

Trenéři Liberce tentokrát v ligovém utkání nešetřili hráče na finále poháru, v kádru chyběli jen zranění Zlámal, Papoušek a Frejlach.

Brňané bojující o třetí místo a postup do Poháru UEFA začali aktivně a měli víc ze hry. V první velké šanci se objevil Střeštík, ale na poslední chvíli mu utekl míč. Liberečtí poprvé trefili bránu v 19. minutě, ale pokus Bílka neměl razanci.

Pak se blýskl liberecký gólman Hauzr, když parádně vyrazil Doškovu hlavičku k tyči. Hosté se postupně dostávali z tlaku Brna, ke střele se dostal Kerič, ale mířil mimo. Po chvíli netrefil bránu ani Nezmar.

Slovan měl hodně blízko ke gólu v 54. minutě, ovšem Dortův oblouček z hranice velkého vápna skončil jen na břevně brněnské brány.

A brzy poté přišlo nepsané pravidlo nedáš - dostaneš. Bílek zatáhl za záchrannou brzdu, když v pokutovém území stáhl k zemi Dvorníka a penaltu proměnil v 64. minutě Pavlík - 1:0. Hauzr sice vystihl směr, ale na přesnou střelu nedosáhl.

V 73. minutě se do šance řítil liberecký Kerič, ale domácí gólman byl u míče o něco dřív. Břevno pak zachránilo i Liberec po střele Doška.

Liberečti se snažili o vyrovnání a domácí hrozili z brejků. Střídající Baláž nejprve zahodil šanci dva na jednoho, ale o chvilku se však už dočkal. V dalším protiútoku v nastaveném čase zasekl míč, poslal ho do horního rohu Hauzrovy brány a zpečetil výhru Brna - 2:0.

„Do inkasované branky měl zápas řád, neboť se oba týmy mohly dostat do vedení. My jsme nastřelili břevno, Brno si vypracovalo brankovou šanci. V momentě, kdy jsme dostali první branku, tak už zápas řád postrádal. Naše hra už byla hodně chaotická, ale snažili jsme se bodovat,“ uvedl na oficiální tiskové konferenci po zápase trenér Liberce Ladislav Škorpil.

Hráči Liberce bodovat potřebovali, protože tak ještě měli šanci dosáhnout hranice 45 bodů a tím by si zajistili prémie. O tuto možnost však dnes definitivně přišli. „Každý tým má prémiový řád nastavený jinak. Záleží na vedení. Je to stejné jako v zaměstnání. Vždy se najde někdo, komu prémiový řád nevyhovuje. S tím nic nenaděláme,“ uvedl Škorpil.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
DB Schenker Masea
Medienpartner
Beat radio Náš region