FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Třinec 2:2
Menu Mehr x x

ČF2, Mittwoch 16.4.2008
Liberec Liberec
2:2
(1:0)
TřinecTřinec
Liberec: Z. Hauzr - J. Polák, R. Bejbl, P. Košťál, T. Janů - P. Papoušek (75. B. Dočkal), J. Vlasko (61. T. Frejlach), M. Gecov, J. Liška - T. Radzinevičius (84. V. Brožík), O. Smetana.
Třinec: V. Bruk - M. Sostřonek (56. P. Lisický), J. Pindor, M. Hupka, I. Martinčík (72. J. Matěj) - P. Malíř, T. Ďurica, Z. Cieslar, F. Lukšík - J. Berger (46. Z. Konečník), R. Veselý.
Branky: 41. Radzinevičius, 83. Frejlach - 51. Cieslar, 90. Lukšík. Rozhodčí: Adámek - Filgas, Kubáň, Bílek.
Publikum: 978

Report

Ve velmi chladném počasí přišla Slovan povzbudit jen necelá tisícovka fanoušků, které výkon aktérů na hřišti příliš nezahřál.

I vzhledem k výsledku 3:0, který jsme si z Třince před týdnem přivezli dal trenér Škorpil v základní sestavě možnost hráčům ze širšího kádru. Na stoperovi se letos poprvé objevil Bejbl. V záloze pak jako ofenzivní záložník pobýval Vlasko, kterého zezadu vykrýval Gecov. Na levé záloze potom dostal příležitost Liška a v útoku duo Radzinevičius - Smetana.

Naši měli od úvodu utkání nad soupeřem převahu, ale svou kombinační hru nedokázali dotáhnout do zakončení. Ve 14. minutě si Smetana zpracoval míč na prsa a přiklepnul na Vlaska, který zpoza vápna mířil těsně nad břevno.

Hosté se však postupně začali osmělovat a ztrácet respekt. Ve 27. minutě se Moravané pěkně uvolnili po levé straně a Martinčík mířil do vápna, jeho prudký centr těsně před Veselým odkopl Bejbl.

Ve 34. minutě za prudkého deště předvedl Slovan pohlednou kombinaci. Papoušek uvolnil do středu Radzinevičiuse, ten poslal přihrávku doleva na osamoceného Lišku, ten z první odcentroval do vápna na Smetanu, který hrudníkem sklepl míč na Radzinevičiuse ten si ještě vzduchem obhodil bránícího soupeře a z voleje vystřelil těsně nad!

O tři minuty později po našem prvním rohovém kopu vyšel z hlavičkového souboje Smetana - Pindor lépe náš útočník, ale svoji střelu poslal pouze do připaveného gólmana hostí.

Ve 41. minutě již udeřilo. Po rohu Papouška se nejprve k hlavičce dostal Košťál, Bruk míč vyrazil před sebe na Smetanu, který napálil pouze hostujícího obránce, míč se však ještě šťastně odrazil k Radzinevičiusovi, který do prázdné branky poslal Slovan do vedení - 1:0!

Třinečtí si potom ke konci poločasu vytvořili velký závar v našem pokutovém území. Míč se po různých odrazech dostal až na vápno k Malířovi, který však střílel vysoko nad.

Do šaten se tak šlo za našeho jednobrankového vedení a s vědomím, že soupeř musí k postupu vstřelit čtyři branky.

Hosté vstoupili do druhé půle velmi aktivně a hned po rozehrávce vystrašil Hauzra tvrdou přízemní střelou k tyči Veselý. Náš brankář si však s jeho ranou ze třiceti metrů poradil.

V 51. minutě Třinec vyrovnal. Cieslar se prosmýkl středem hřiště a zhruba ze třiceti metrů tvrdě vypálil, míč byl ještě zřejmě lehce tečovaný jedním z našich obránců a skončil v síti uprostřed naší branky - 1:1.

Hosté se pak snažili chopit taktovky utkání, ale naši se bez větších problémů bránili. V 63. minutě jsme pak poprvé ve druhém poločase zahrozili. Nejprve střelu Radzinevičiuse zblokovala hostující obrana. Naše akce však pokračovala, po centru Poláka se míč dostal na zapomenutého Smetanu, který však ve skvělé šanci míč špatně trefil.

V 74. minutě se Papoušek individuálně prosadil na pravé straně, odcentroval do vápna, kde míč lehce přizvedl Gecov na Lišku, ten si balón zpracoval a vyprášil rukavice Bruka.

Slovan se poté snažil dostat do vedení a to se povedlo v 83. minutě, kdy se Liškův centr od rohového praporku dostal až na zadní tyč k nabíhajícímu Frejlachovi, který parádní ranou z první nedal Brukovi šanci - 2:1.

Poté jsme již hráli uvolněně a vypracovali si řadu slibných šancí. V 87. minutě trefil Smetana po Dočkalově centru hlavou břevno, následně se míč dostal k Brožíkovi, který nastřelil Bruka a následná hlavička Smetany již byla bohužel z ofsajdu.

V 90. minutě však zachybovala naše obrana a z ojedinělého útoku hostů jsme dostali branku. Třinecký centr propadl středem naší obrany a Lukšík se hnal osamocen na branku a tváří v tvář Hauzrovi se nemýlil - 2:2.

Poté jsme ještě po rohovém kopu málem dali branku, ale Smetana na malém vápně míč špatně trefil a dokumentoval tak v tomto zápase svou smůlu v zakončení.

Utkání tak skončilo remízou, která však na našem postupu do semifinále nemohla nic změnit. Nyní už můžeme netrpělivě očekávat páteční los semifinále Poháru ČMFS a vytipovat si nejpřijatelnějšího soupeře.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Zámečnictví Prošek Immergas
Medienpartner
eFotbal rtm plus