FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Ostrava 2:0
Menu Mehr x x

2. Spieltag, Samstag 5.8.2006
Liberec Liberec
2:0
(1:0)
OstravaOstrava
Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů - T. Frejlach (62. papoušek), I. Hodúr, J. Bílek, D. Pudil (84. Matula) - J. Blažek (74. Parks), Z. Pospěch
Ostrava: M. Raška - T. Marek, M. Klimpl, P. Besta, J. Hoffmann, A. Neuwirth (78. Lukeš) - P. Tomašák, R. Slončík, Z. Staněk (46. Magera)- D. Střihavka, A. Varadi (71. Mičola)
Branky: 40.Frejlach, 75.Zápotočný ŽK: Košťál, Janů - Staněk, Tomášek, Magera, Kimpl. Rozhodčí: Příhoda - Zlámal, Teuber, Damková.
Publikum: 6814

Report

Do sestavy našeho týmu se vrátil Zbyněk Pospěch. V útoku nastoupil s Janem Blažkem.

A byl to právě Pospěch, kdo mohl ve 12. minutě otevřít skóre. Ve vápně se v dobré pozici chystal ke střele, skluzem ale jeho šanci utnul hostující obránce. Naši hráči se poté marně dožadovali pokutového kopu.

Úvod zápasu celkově vyzněl pro náš tým, Baník ale rozhodně nepřijel do Liberce jen bránit. Hosté podnikali nebezpečné brejky a naše defenziva musela být stále ve střehu. Ve 26. minutě předvedli naši hráči secvičenou akci. Šinglár hodil pokutový kop za obranu na Hodúra, ten z první odcentroval do vápna kde byl volný Pospěch. Našem útočníkovi ale střela nesedla a z velmi dobré pozice branku minul.

Ve 32. minutě zatrnulo všem fanouškům Slovanu. Košťál na půlící čáře podklouzl, do brejku se dostal Střihavka ale Čech byl pozorný. Skvěle přečetl situaci, včas vyběhl a skluzem mimo vápno uzmul balon pro své spoluhráče. Ve 39.minutě se už fanoušci radovali z gólu. Pospěch hezky vysunul svého parťáka Blažka, ten udělal pár kroků a tvrdě vystřelil. Raška nedokázal v hustém dešti balon zkrotit a pouze jej srazil na malé vápno. Tam byl nejdravější Frejlach, který hlavičkou, a s pomocí teče ostravských zadáků, dopravil balon za brankovou čáru - 1:0.

O dvě minuty později vystřelil ze 30 metrů Zápotočný, jeho bomba ve vzduchu neskutečně zaplavala a Raška byl rád, že stačil změnit směr svého pohybu a balon chytil. Ve 43. minutě měl největší šanci svého týmu aktivní Střihavka. Zbavil se našich obránců a postupoval na Čecha, ten ale jeho technickou střelu vyrazil na roh. V závěru poločasu ještě kopal přímý kop Pudil, Raška byl ale u levé tyče včas.

Druhou půli zahájila šance hostí, Střihavka měl v našem vápně dost prostoru. Dlouho ale zpracovával balon a naši stopeři včas zasáhli. Poté se hrálo nějaký čas ve středu hřiště, až v 63. minutě se znovu blýskla naše ofenziva. Po závaru před Raškovou brankou chtěl jeden z hostujících zadáků balon odkopnout, našel ale ideálně postaveného Hodúra. Ten si "přihrávku" zpracoval asi tři metry za vápnem a vystřelil, balon ale těsně minul pravou tyč letícího Rašky.

V 74. minutě to byl znovu s chutí hrající Hodúr kdo potěšip oko 6814 diváků. Jeho technickou, křížnou střelu Raška skvěle vyrazil na roh.

Ještě před rozehráním rohového kopu se na hřiště dostala nová posila našeho klubu, za obrovského potlesku vběhl na hřiště Winston Parks. A hned se radoval se svými spoluhráči z gólu. Papouškův načechraný roh totiž "trknul" Zápotočný o tyč do branky hostujícího týmu - 2:0.

Fanouškům se poté několikrát předvedl Winston Parks, jeho kličky sklízeli bouřlivý potlesk nadšeného publika. Naši hráči kontrolovali hru. V 87. minutě ale mohl naději Baníku na body vzkřísit střídající Mičola. Ten unikl naší ofsajdové pasti a šel sám na Čecha. Náš brankář ale předvedl skvělý zákrok a ještě k tomu přidal krapet štěstí. Jím vyražený míč se totiž otřel o tyč naší branky.

Zápas se poté už v poklidu dohrával. Naši hráči tak dokázali potvrdit zisk bodů z Českých Budějovic.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
AAA Auto Vavruška Hanke
Medienpartner
Liberecká drbna eFotbal