FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Č. Budějovice 2:0
Menu Mehr x x

17. Spieltag, Sonntag 3.12.2006
Liberec Liberec
2:0
(0:0)
Č. BudějoviceČ. Budějovice
Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů - P. Papoušek, J. Bílek, T. Frejlach (80. Sales), D. Pudil - W. Parks (57. Pospěch), J. Blažek (16. Hodúr)
Č. Budějovice: M. Filipko - J. Kladrubský, D. Horejš (61. Žižka), D. Homoláč, J. Peroutka - J. Plocek, L. Volešák, I. Dvořák (71. Mrkvička), J. Černý - J. Svátek, I. Táborský (70. Jelínek)
Branky: 55. Košťál, 64. Zápotočný ŽK: Pospěch - Peroutka, Kladrubský, Homoláč, Volešák, Svátek. Rozhodčí: Adámek - Gallo, Chytil, Ubias.
Publikum: 6545

Report

První poločas příliš fotbalové krásy nepřinesl. Diváci mohli vidět hodně nepřesností a faulů. Hosté během prvního dějství inkasovali čtyři žluté karty. O úvodní závar v pokutovém území hostí se postaralo duo Zápotočný Parks. Prvně jmenovaný hlavou balon jen těsně minul, druhý se jej snažil zahrávat nůžkami, ale také jeho noha se míče nedotkla.

Hned o minutu později se individuálně uvolnil Blažek. Jeho střela ale šla pouze do středu branky, kde stál připravený gólman hostí. V desáté minutě prodloužil Papoušek na Blažka, ten byl ale jeho krokem zaskočen a balon ztratil.

Další solidní akci naši fotbalisté nevyužili ve čtrnácté minutě. Pudilův rohový kop minul hlavu Zápotočného a dostal se až na zadní tyč, kde se Filipka snažil chytře přehlavičkovat Bílek, gólman hostí ale stihl zasáhnout.

Již v šestnácté minutě musel Slovan nuceně střídat. Zranil se náš mladý útočník Jan Blažek. První opravdu velká šance tak přišla ve třicáté minutě. Papouškův centr doletěl až na malé vápno, kde ho hlavou k zadní tyči usměrňoval Winston Parks. Filipko se ovšem vytáhl a dobíhající Pudil se k balonu nedostal.

Ve čtyřicáté minutě z přímého kopu dobře mířenou střelou vystrašil Filipka Tomáš Janů. Balon těsně minul branku. Poločas byl ukončen v emocích. Obzvláště hosté často faulovali a prohlédli si v krátkém časovém sledu tři žluté karty.

Sérii nepřesností v úvodu druhého poločasu ukončila až úvodní branka utkání. V 55. minutě odcentroval Šinglár na malé vápno, kde se k balonu dostal Košťál a střelou pod břevno nekompromisně otevřel skóre.

V 64. minutě se mohlo pět a půl tisíce diváků radovat podruhé. Pospěch prošel po brankové čáře a vyslal precizní zpětnou přihrávku na dobíhajícího Papouška. Ten byl v jasné pozici faulován a sudí Adámek nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal kapitán Zápotočný a nemýlil se.

Hra domácích se hodně oživila. Zvláště se začala dařit hra po stranách. V 77. minutě byl v další velké šanci Košťál. Papouškův centr poslal hlavou jen těsně mimo. Závěr utkání byl ovlivněn častým střídáním a fauly. Slovan tedy v první lize konečně zvítězil a prozatím se posunul na čelo tabulky.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
La Piazza Niosport
Medienpartner
Náš region Radio Blaník Liberec