FC Slovan Liberec | Spielbericht: Plzeň - Liberec 0:1
Menu Mehr x x

26. Spieltag, Sonntag 6.5.2007
Plzeň Plzeň
0:1
(0:0)
LiberecLiberec
Plzeň: M. Daněk - V. Procházka, T. Rada, J. Zakopal, M. Smola - M. Fillo, M. Jarolím, P. Trapp, P. Šíma - T. Krbeček (82. Knakal), P. Malcharek (70. Psohlavec)
Liberec: Z. Hauzr - P. Šinglár, P. Košťál, M. Brezinský, T. Janů - P. Papoušek, J. Bílek, I. Hodúr, D. Pudil (81. Liška) - J. Nezmar (69. Parks), J. Blažek (90. Jonáš)
Branky: 90. Blažek ŽK: Knakal - Nezmar, Blažek. Rozhodčí: Královec - Chytil, Ondo.
Publikum: 4273

Report

Dlouhých osm let nedokázali naši hráči ve Štruncových sadech zvítězit. Do utkání proto vstoupili s velkým odhodláním nedobrou bilanci vylepšit.

První střelu na branku vyslal hned v 1. minutě Papoušek, jeho skákavý pokus ale Daněk pohlídal. V 5. minutě byl na světě první závar před domácí brankou, k zakončení se ale žádný z našich hráčů nedostal. V 9. minutě vstřelil Nezmar gól, radost mu ale nedopřál praporek v rukou asistenta rozhodčího. Domácí do utkání vstoupili s evidentním zájmem bránit. Poprvé se své obranné ulity vylezli až ve 14. minutě, kdy kopali rohový kop. Ve 20. minutě se do vápna soupeře prokličkoval Blažek, ke střele se ale nedostal. Ve 24. minutě se rodil nebezpečný brejk Plzně, Janů na poslední chvíli soupeři míč vypíchl a Hauzr nás včasným vyběhnutím zachránuil od rohového kopu. O dvě minuty později už Plzeň doopravdy zahrozila. Krbeček byl ale překvapený, že k němu prošel centr a balon se od něj odrazil k našemu brankáři.

Ve 29. minutě poslal Košťál dlouhý centr do vápna, za obranu si zaběhl Pudil a Daněk měl plné ruce práce, aby balon vytěsnil na roh. Ve 39. minutě zalétl Pudilův sražený centr přesně na kopačku Nezmara, ten se do balonu opřel a nechal vyniknout domácího golmana. Ve 33. minutě šel Nezmar do čistě hlavičkového souboje s brankářem Daňkem, a sudí mu naprosto nesmyslně udělil žlutou kartu.

V 50. minutě to byl mladý Blažek, kdo řádně zamotal hlavy i nohy domácím obráncům. Gól z toho ale nebyl. V 52. minutě kopal přímý kop Papoušek, jeho rána se ale mezi tyče nevešla. O dvě minuty později bylo horko v našem vápně, Hauzr se Šinglárem ale šanci domácího Filla dobře uhlídali. V 63. minutě přihrál Pudil do dobré pozice na Blažka, ten se ale zatím pouze zastřeloval ... O pět minut později vyslal na naší branku krásnou střelo domácí Procházka. Hauzrův efektní zákrok byl ale snad ještě krásnější.

V 72. minutě se zase krásnou dalekonosnou střelou prezentoval Papoušek, Daněk mu ale s vypětím všech sil radost nedopřál. V závěru utkání se snažil probít do šance Parks, domácí brankář ale jeho ofenzivní choutky zkrotil včasným vyběhnutím.

Na stadionu už se mluvilo o remíze, naši hráči ale prokázali větší vůli zvítězit a dočkali se sladké odměny. V 90. minutě přiťukl hlavou Parks na Blažka. Nejlepší střelec našeho týmu se do balonu ze 20 metrů opřel a jeho ránu zastavila až síť - 0:1. Nejtěsnější náskok si naši hráči už vzít nenechali.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
CEWE ZOO Liberec
Medienpartner
Hitrádio Contact Rengl